Recept 23 met een vleugje lente

Ik heb een paar favoriete Zo geknipt!-receptjes. Op recept 27 was ik op slag verliefd, dat had u misschien al begrepen. Maar ook recept 23, het babyjasje, beroerde de snaren van deze kinderloze. Misschien lag het aan de fluffyness van het jasje zelf. Of aan de relaxed uitdrukking van de modelbaby? Of misschien gewoon aan het idee om weg te zinken in een jas met een grote kap (de geborgenheid en al!). Hoe dan ook: dit jasje wilde ik maken. Liefst niet zomaar, natuurlijk. Dus toen een vriendin vroeg of ik een babycadeautje kon maken, stelde ik meteen recept 23 voor. En recept 23 werd het!

De opdrachtgeefster koos het stofje, een luchtig, vrolijk groen (tweedehands) stofje in combinatie met blauwe paspel.

babyjasje-zo-geknipt-2

babyjasje-zo-geknipt-knoopjes

babyjasje-zo-geknipt

Als voering verknipte ik twee t-shirts, de gele van mijn meme, de witte van mijn vriend. Geen t-shirt belandt hier zomaar in de vuilbak!

babyjasje-zo-geknipt-binnen

♥ de tweedehands drukknoopjes

babyjasje-zo-geknipt3

Technisch gezien is er wel een gebrek. Ik gebruikte veel speldjes, de twee lagen stof lagen perfect op elkaar, toch gebeurde dit bij de laatste stikronde:

babyjasje-zo-geknipt-plooitjes

Iemand een idee hoe ik dit zonder boventransportvoet kan vermijden?

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Recept 23 met een vleugje lente

  1. zo mooi! ik knipte gisteren toevallig ook dit patroon maar bleef vervolgens zitten omdat 'k niet goed wist hoe het eruit zou zien met tricot vanbinnen ipv fleece. Maar 't ziet er dus zeer goed uit, yay 🙂

  2. Mooi gedaan!
    Mogelijke oplossing voor de ongewenste plooitjes: regelmatig stoppen, naald in de stof en de onderkant wat 'bijtrekken', opnieuw op de goede plaats leggen, heel traag werken dus. Speldjes alleen werken niet, dat heb ik met scha en schande ook al ondervonden. Succes!!!

  3. Wat een geweldig leuk jasje! Zo mooi vintage ook zo. De twee voeringkleurtjes maken het helemaal af.
    Voor de plooitjes: je kunt ook de persvoetdruk wat lager zetten, dat is de knop die ervoor zorgt hoe zwaar het voetje leunt op de stof als het ware. Als dat iets minder is transporteert het iets gemakkelijker. Ik gebruik zelf ook wel eens dun patroonpapier op de "risicolaag", het tricot in dit geval, dan kan de transporteer/het voetje niet aan de stof trekken omdat het papier ertussen ligt. Je kunt het er na het stikken zo vanaf trekken. (Wat soluvlies kan ook, dan kun je zo oplossen in water, ik heb het in een band-op-rol-versie, werkt ook geweldig.)

  4. Heel schoon weer! Geen idee hoe dat zit met tricot, ik zit er ook nog wat mee te prullen steeds, vooral de dunne versies. Papier ter geleiding erop wil inderdaad wel eens helpen.

  5. Schattig jasje! Ik lees mee voor de tips… Als ik dit zie gebeuren, laat ik de naald in de stof zitten en doe ik de voet naar omhoog, wrijf eens over de stof en stik ik verder. Kan me voorstellen dat er betere methodes zijn?

Reageer