Postpartum verblijdingen

Ken je dat gevoel, van op barsten staande nieuwsgierigheid? Maandenlang ben je al aan het wachten. Je lijf kent pieken en dalen door de hormonale veranderingen. De echografieën sussen je gemoedsrust, maar je kan niet wachten tot je iets kan vastpakken, kan betasten, kan aaien.

Ik zou overdrijven als ik zou beweren dat een boek maken op een zwangerschap lijkt. Want wat weet ik, midtwintiger zonder kinderen en zonder gynaecologie- of aanverwante opleiding, nu van kinderen dragen en baren? Ik heb een boek geschreven. Niet meer, niet minder. Maar dames en meisjes toch, soms voelde het toch waarlijk alsof ik een kind verwachtte. Waarom?
 • Er waren de Lieve Mensen, die vroegen “Voor wanneer is ’t?” en “Is ’t nog lang?” Heel erg leuk natuurlijk dat er interesse is, maar soms ook vreselijk ambetant als je zelf de dagen zit af te tellen en er niet te veel aan herinnerd wilt worden dat het er nog niet is. Toch? 
 • Er waren de niet-werken-maanden voor de bevalling. Heerlijk thuiszijn, gelijk een echte huisvrouw. Alhoewel veel zwangere vrouwen zich na een tijdje vervelen, zeker? Daarvan was hier geen sprake, uiteraard. 
 • Er waren de vraatbuien. Hoe dichter bij de aliveline, hoe regelmatiger en impactvoller de vraatbuien. Intussen zijn die weer zo goed als onder controle, gelukkig. Ik kocht zelfs een weegschaal om de kilo’s in het oog te houden!
 • Er was de opluchting als het er eindelijk was. 

Net als de laatste weken VOOR de bevalling waren de eerste weken NA de bevalling goed gevuld. Ik signeerde, stuurde boeken op (wie nog een gesigneerd exemplaar wil voor 22,50 euro + 4,5 euro verzendkosten, mail mij!), zag op Instagram foto’s van enthousiaste Art d’Eco-koopsters voorbijkomen. Ik gaf een workshop, kreeg daar een welkome energieboost van, ging naar de lokale Kringwinkel om samen plannetjes te smeden.

Zei ik al dat het ongelooflijk plezant is om je eigen boek te zien liggen in een echte boekenwinkel?! Woot woot!

Maar intussen gaat het leven weer verder: met nachten (meestal) vol slaap (in tegenstelling tot veel jonge mama’s), koken en eten (meestal gewoon wanneer we honger krijgen), voltijds werken op een bureautje (zonder fotootjes van de baby op het bureau),  geïmproviseerde feestjes en uitstapjes, lezen in de tuin tot het te donker/koud wordt …

Oh ja, er lopen in Blogland enkele give-aways van Art d’Eco! Hop hop, snel naar Fiekefatjerietjes (gesigneerd en al! – tot en met 30 juni), I Love Eco (tot en met 30 juni), de Facebookpagina van Villa Lies (tot en met morgenavond 17 uur)… Tip: vergroot je kans op een exemplaar en doe gewoon overal mee! Hou je vooral niet in!

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Postpartum verblijdingen

 1. Moet fantastisch zijn om je eigen boek in de winkel te zien. Je mag terecht trots zijn hoor. Ik heb mijn eerste bestelling van druantia gekregen, dit weekend eens wat verzorgingsproducten maken 🙂

 2. wel een grappige vergelijking. "voor wanneer is 't?" ja, dat is wel echt hetzelfde!
  Niet-werkende maanden voor de bevalling, dat ken ik niet hoor!
  Geniet maar van je mooie boekenkindje! (ook zoiets wat je 100x te horen krijgt na een bevalling, maar veel genieten vond ik er niet aan, hoor, de eerste weken).

 3. Hoera! Schoon kind is het geworden 🙂 Ik heb een beetje reclame gemaakt op Ghentmade en er waren toch een aantal geïnteresseerden (van eentje heb ik al een mailtje gehad dat ze het boek gekocht heeft, hoera!)

Reageer