Pumpkin pie oatmeal (oftewel dus havermoutpap met de smaak van pompoentaart)

Ik ben redelijk zot van de pompoentaart uit Oh She Glows. Allez, eigenlijk ben ik redelijk zot van quasi alle recepten (die ik al uitgeprobeerd heb) van Angela Liddon. Maar nu wilde ik eens iets anders en ik besloot om uit haar tweede kookboek eens de High-Rise Pumpkin Cupcakes te maken. MAAR. Ik was efkes vergeten dat de oven van onze tijdelijke keuken (100% tweedehands, 100% oud) kapot is. Ha, geen muffins dus. Maar de pompoenpuree die ik al uit de diepvriezer had gehaald, moest wel op. Iets waar ik warm van kreeg, wilde ik ook. HAVERMOUTPAP, dus. Het beste ontbijt op herfstige dagen, vind ik. Nog perfecter als dat papke dan ook nog eens doet denken aan die overweldigend lekkere pompoentaart. Laten we het ding dus pompoenpap noemen, oké?

recept havermoutpap met pompoenpuree

Nodig

 • 1/2 cup havervlokken
 • 1 cup plantaardige melk (of 1 cup water + 1 el notenboter)
 • 3/4 cup pompoenpuree
 • 4 geweekte, ontpitte dadels of 2 geweekte, ontpitte Medjool-dadels (of 2 à 3 el ahornsiroop)
 • 1 tl lijnzaad
 • 1/2 tl blackstrap molasse en/of 1 scheut appeldiksap (optioneel, maar het heeft wel een toegevoegde waarde, vind ik)
 • kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat naar smaak (of speculooskruiden)
 • toppings: extra ahornsiroop, geroosterde pecannoten, walnoten of andere noten, rozijnen, pitten, zaden, een appeltje …

Zo maak je het

 1. Mix alle ingrediënten behalve de havervlokken in de blender of met de staafmixer, tot het een mooie, homogene massa wordt. Met ahornsiroop i.p.v. dadels gaat dat natuurlijk net iets sneller. Qua verhouding van de specerijen zou ik zeggen: minstens 1/2 tl kaneel, 1/4 tl gember en 1/8 nootmuskaat, maar doe vooral wat jou lekker lijkt.
 2. Giet de massa in een kookpot, voeg de havervlokken toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen. Roer regelmatig. Intussen kan je eventueel wat noten droogroosteren in een pan.
 3. Haal van het vuur zodra de pompoenpap de consistentie heeft die je wil, werk af met topping(s) en geniet!

kruiden in havermoutpap

Volgend bericht
Vorig bericht

Reageer