#plasticdieet week 3 & 4 + een nieuw lijstje!

Intussen is het plasticdieet afgelopen, dus het is tijd voor een update! Ik maakte opnieuw een filmpje waarin ik laat zien wat er wél allemaal in de vuilbak is beland.

(ja, ik heb de vlogsmaak te pakken!)

(Over vloggen gesproken: ik ben fan van Instagram Stories! Ik weet nog niet of ik die nieuwe functie vaak zal gebruiken, maar je kan me dus alleszins op Instagram volgen en dan af en toe mijn Stories checken – funfunfun!)

Eerst nog snel even mijn #plasticdieet-foto’s van juli allemaal onder elkaar, want die kleuren! ♥

Plasticvrij ontbijt – hipster style ? #plasticfreejuly #plasticdieet #smoothielover #vegan

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op

????? #plasticdieet #vegan #groentjes #fruitjes #schatjes #chocolatjes ?

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op

Habba habba! ??????? #plasticfree #plasticdieet #vegan #plantpower

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op

Wat nu?

Wat komt er na een maand plasticdieet, een maand met nog wat extra focus op het verminderen van de plastic afvalberg? Welja, we gaan er gewoon mee voort hé, zoals we er al een jaar of zes mee bezig zijn. Stapje voor stapje en met vallen en opstaan en met na elke periode van extra aandacht een paar voornemens of plannen om het nog beter te doen. Booyah!

Lijstje!

Intussen maakte ik ook een lijstje van plaatsen in België waar je alle of bepaalde voedingsmiddelen zonder (plastic) verpakkingen kan kopen. Check it out, care & share erop los en laat je inspireren door de 7 R-en van zero waste leven!

zero-waste-boodschappen-België

Het plasticdieet zit er dus officieel op, maar zoals voorspeld blog ik nog even verder. Niet meer onder #plasticdieet, maar daarom niet minder zot interessant. Ik wil nog altijd die blogpost over eco tandenborstels schrijven (work in progress!), het hebben over herbruikbare rietjes (almost ready!) en jullie een rondleiding geven in onze keuken (ik was al eens gestart, maar het duurde mij te lang, en als het voor mij al te lang duurt, zouden jullie het ook maar saai vinden). Coming sooner or later, ayup!

Nog plasticdiëters hier? Hoe is het bij jullie gegaan?
Volgend bericht
Vorig bericht

13 reacties op “#plasticdieet week 3 & 4 + een nieuw lijstje!

          1. Vraag gesteld, nu een antwoord afwachten 🙂 Intussen ga ik ook nog eens goed uitzoeken of ze in de pmd-zak mogen bij ons, want ik vind op internet zowel dat het wel bij pmd hoort als het tegenovergestelde …

  1. Amai, echt keigoed bezig! Zalige mat ook! Bij ons in het gebouw ligt er standaard eentje in de vloer ingewerkt, wat op zich wel handig is, al vind ik het soms een beetje jammer dat het van die saaie standaard bruine zijn i.p.v. eentje met een vrolijk patroon 🙂
    En merci voor die lijst! Ik kende er al een aantal van, maar doe ook weer een pak ontdekkingen.

Reageer