Zero waste tapas & lekker bier: een voorproefje van Pit event

Dinsdagavond 2 oktober ging ik nog eens naar een bloggersevent en dat was zo de kleine moeite en iets grotere verplaatsing waard dat ik er hier nog wat kwijt over wil.

Wat was er te doen?

Wel, ik was uitgenodigd voor een voorproefje van Pit, hét event voor lekker eten, eigen kweek en alle korte keten initiatieven – zoals de organisatie zelf het zo mooi samenvat. Op de planning stond een zero waste tapas tasting door Atelier m., inclusief proeven van een biertje dat speciaal voor PIT gebrouwen werd door De Wilde Brouwers.

Foto van Pit. Check hun Facebookalbum voor meer foto’s van de avond.

Eerlijk? Ik was wreed curieus en ik had wel direct zin om te gaan, maar ik ging bijna niet gaan omdat het niet bij de deur was en op een weekavond viel en ja kijk, ik ben ook maar een voltijds werkende vrouw die prioriteiten moet stellen en al. Maar ik ging dus wel. En ben ik blij dat ik daarvoor gekozen heb. Waarom? Ik zal eens een lijstje maken.

1. Zero waste tapas!

Als in: koken met voedsel dat standaard meestal verspild wordt. Denk maar aan het kontje van prei. Maar ook voedsel dat gekweekt, geplukt, in de rekken gelegd, niet verkocht en dan maar in de vuilbak gegooid wordt. ZONDE. Rosemarie en haar broer Michaël willen met hun cateringbedrijf Atelier m. tonen dat het anders kan, met culinaire creativiteit, wetenschappelijk inzicht, anti-voedselverspilling als basisprincipe en een fundamenteel geloof in korte keten-productie.

De foto’s zijn niet geweldig, maar het eten was dat wél. Zo creatief met de niet meest conventionele ingrediënten!

2. Gepassioneerde mensen hun ding zien doen

In het dagelijkse leven ziet ge dat te weinig, toch? Maar dinsdag bewonderde ik enkele mensen die volledig gaan voor hun droom en dat is zo zo zo schoon en inspirerend. Naast het gepassioneerde duo van Atelier m. was er ook één van De Wilde Brouwers, die er vol vuur in zijn ogen vertelde over bier, lokaal gemaakt met regenwater en overschotten van biologisch brood. Ik ben geen bierkenner, maar dit lichte biertje smaakte gevaarlijk goed.

3. Babbelen met bloggers in een supergezellig decor

Bloggen is meestal een hobby die je alleen aan je computertje doet. Maar soms hé, soms is het eens plezant om vanachter dat scherm te kruipen en medebloggers te ontmoeten. Het was lang geleden dat ik dat deed, want veel uitnodigingen voor blogevents zijn niet mijn ding (en goed, ik zou mezelf niet meer als een actieve blogger beschouwen tout court), maar ja, als er termen als ‘duurzaam’, ‘lekker’ en ‘zo laag mogelijke ecologische voetafdruk’ in de uitnodiging staan, heb je mijn interesse wel te pakken. Het plaatje was ook helemaal af, met planten, bloemen, kaarsen en meer. Gezellig!

Goed, dat was dus het exclusieve voorproefje. Maar van vrijdag tot en met zondag doen ze het dus opnieuw, maar dan groter (in de Floraliënhal in Gent), met nog meer gepassioneerde mensen die er hun verhaal brengen en een goed gevuld programma van workshops, demonstraties en lezingen (zelf verzorgingsproducten maken, hoe een insectenhotel maken, bijenwasdoeken maken, tips om afval te verminderen, zero waste cooking – zooooo veel toffe onderwerpen!). Ik geloof dat het de moeite zal zijn.

Volgend bericht
Vorig bericht

Een reactie op “Zero waste tapas & lekker bier: een voorproefje van Pit event

Reageer