Pinspiratie: het Creatorium
(+ Gezocht: meer pinspiratie)

Vorig weekend bezochten we een paar huizen die deelnamen aan Mijn Huis Mijn Architect. Mooie huizen, nieuwe huizen, vernieuwde huizen, massa’s interieur-inspiratie en goeie bouwideeën. Het viel me ook op dat wit blijkbaar nogal populair is. Vaak is het feit dat iets populair is voor mij net reden genoeg om van gedacht te veranderen (koppig en tegendraads, ik durf het wel eens zijn, ja), maar foert, deze keer blijf ik erbij: wit is de max. Zolang het niet té (= alle muren, de vloer, het plafond én de meubels) wordt. Dus ook voor het Creatorium denk ik: witwitwit!
Een tijdje geleden gaf Stefan me de opdracht om al eens na te denken over mijn toekomstige Creatorium. Fuck, maat! Hoeveel ruimte heb ik nu eigenlijk ‘nodig’? Hoe ga ik mijn boeltje organiseren? Ik begon op te sommen welke materialen allemaal een plaatsje zouden moeten krijgen. Twee (handgeschreven) pagina’s had ik, ik was nog niet eens uitgeschreven, en toen begon ik in mijn haar te krabben: hoe krijg ik dat nu allemaal georganiseerd? Bon, ik heb het plannetje en het lijstje naast mij gelegd en besloten: zo’n ruimte en hoe je ze organiseert, dat groeit vanzelf, meubels zullen komen, meubels zullen gaan, te lastig om nu al vast te leggen hoe ze eruit moet zien…
Inspiratie dus!
jeej voor wit, veel licht, enigszins rommelig 
(maar liever wat meer opbergruimte)
geen hoge kasten, een beetje groen (oké, liever wel wat meer) en een paar schappen
(liefst nog een Tomado-rekje natuurlijk)

oh, plaats voor mijn schoolbord 
(dat ik dan kan volhangen zoals de linkermuur hieronder) 
moet er ook zijn! 

♥ kratjes 

een werkoppervlak in het midden van de kamer of eerder zoals hieronder?
of gewoon tegen de muur zoals bij Riet?
over Riet geschreven: een oude letterkast lijkt me wel wat

oké, nee, ik ben er echt verliefd op

maar het mag ook zoiets zijn…
Als ik door mijn prikbord scroll, zie ik op dit moment een rommeltje van ideeën. Wat ik niet zie, is een foto waarvan ik denk “dat is het!” Ik ben er dus nog niet helemaal uit, hoe ik van die pinspiratie hét Creatorium ga maken. 
Dus: fier op / blij met jouw plekje? Leuke ideetjes die je wil delen? Of organisatorische genialiteiten? Ik zeg: bloggen die handel! (en laat het mij weten, zodat ik kan langskomen om te pinnen)
Bronnen en meer inspiratie: dit prikbord.
Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Pinspiratie: het Creatorium
(+ Gezocht: meer pinspiratie)

 1. Aha, dit moet ik volgen. Ik wil die ruimte deze winter ook aanpakken. Al is het eerder kleine ruimte en moet er plaats zijn voor een degelijke buro (thuiswerk) en de geliefde naaimachine.

 2. Toevallig: wij zijn bezig met 'reorganisatie' voor de honderachtenvijftigste keer en ook nu kwam 'werkplek in het midden' weer ter sprake. De mogelijkheid is voorzien (stopcontacten in het plafond) maar we gaan het toch maar niet doen: je hebt echt al bijna een balzaal nodig om nog een echt ruimtegevoel te hebben als de werktafel (die ook groot genoeg moet zijn) in het midden moet staan. De kindjes kregen pas een oud schoolbankje en dat is met het schrijfvlak naar het midden van de ruimte gericht, en dat is dan wel weer een leuk zicht. Maar een echt eiland, daar hebben we de plaats helaas niet voor…

 3. Een letterkast staat hier ook al een eeuwigheid op het verlanglijstje, alleen jammer genoeg nog geen gevonden die binnen het budget past… :-/ Maar leuke inspiratie heb je! Ik moet ook nog eens zwaar nadenken over mijn eigen naaikamer! Jeej, ik heb binnenkort een naaikamer!!!! 😉

 4. Op dit moment heb ik geen behoefte aan een eigen naairuimte, ik heb het gevoel dat het dan zo 'weggestopt' is. Ik vind het zalig om mijn gerief hier op de eet/werktafel uit te spreiden, midden in het huis aan het werk kan en daarna alles weer op te bergen. Misschien als je plotseling een megahuis hebben, maar dat zie ik niet snel gebeuren 😉

  1. Ik heb op dit moment wel een eigen naairuimte, maar die is eigenlijk het verlengde van de woonkamer, de plaats waar meestal 'de grote tafel' staat. Alles weer opbergen vind ik echt niet plezant, dus ik wil wel graag een ruimte waar ik alles kan inproppen 😉

 5. We zijn net voor de zonen een eigen werkplek aan het inrichten, leuke ideetjes , altijd welkom.
  Momenteel is het plan om bij een houtzagerij een plank te kopen van een boom die overlangs gezaagd is zonder verdere afwerking. Die plank komt dan langs de lengte van een muur met poten en krukjes in natuurlijke stijl, eenvoudig en passend bij mijn kinderen die een graag natuurlijke materialen meebrengen.
  Voor hun is het voldoende dat er een laptop, een pennenpot en een bureaulamp op kan. Voor een naaimachine zou ik het niet riskeren denk ik. Volgende stap mijn naaiplek terug herinrichten, al gaat een goede opruimbeurt ook al veel doen 🙂

 6. moest vorig jaar dezelfde vragen beantwoord zien te krijgen bij de architect. ondertussen zijn we in de laatste fase van de bouw en kunnen we binnen een maand of 2 verhuizen en kan ik mijn "atelier" (maar ik vind jouw "creatorium" veel mooier klinken) bijna gaan inrichten. ik heb een bord vol gepind, moest je zin hebben kan je altijd eens gaan kijken (maar je zal er al zeker enkele van jouw pins op terugvinden 🙂
  http://www.pinterest.com/patatenkroket/atelier/

  veel plezier nog met het inrichten!

Reageer