Pinspiratie: de living

Wees gerust, een (ver)bouwblog zal Ma vie en vert niet worden. Het gaat hier nu al over genoeg onderwerpen, denk ik zo. Maar ik zei het al, we zoeken een thuis. Immosites en Pinterest zijn onze meest bezochte sites tegenwoordig, de ene om ons te doen dromen, de andere om onze voeten weer in de grond te stampen.

Bon. Als we dromen over ons huisje, zijn terugkerende adjectieven: open (= niet te veel binnenmuren), licht (= geen ‘zware’, hoge, donkere meubels + veel lichtinval), tweedehands (ah ja), felgekleurd (hihi) en wit (chaka!). Oh, en groen, plantjes, overal! Een mix tussen modern en strak op de achtergrond + wat karakter en vrolijkheid op de voorgrond. Wacht, ik zal het eens duidelijk maken aan de hand van Pinspiratie!

bijna perfect: schuiframen, witwitwit, beetje lichtgekleurd hout, geen hoge kasten, geen muren 
(maar de kachel denk ik liever weg)

idem hier

neenmerci voor het kind, neenmerci voor het saaie gazon, 
maar ohjagraag voor het glas, het licht, de openheid

plantjes! plantjes! kleurtjes! plantjes!

iets te veel hout, maar zie, die brede zitvensterbank!

de plantjes en de witte achtergrond, maar boe aan dat bambivelleke

haaa, een schoon licht houten vloerke, gerne!

ik hartje pallettenprojecten, voor buiten én voor binnen
(maar niet té veel he)

tweedehands + kleur in één!

geen trappenhal + de ruimte onder de trap gebruiken – voor een gezellig nestje bijvoorbeeld

Voor de bronnen en nog meer living-inspiratie: dit virtuele prikbord.

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Pinspiratie: de living

  1. Awel, neem het van mij aan, eens dat het zover is dat er moet gekozen worden, wete het helegans nemeer. Dat is hier toch het geval. Parket is wit geverfd, zwarte zetel gekocht (wegens kleuterdochters gene witte), alles wit, wit, wit (gewoon nog niet geverfd) en ineens krijg ik zin in kleur. Gek hé.

  2. We hebben zo'n beetje dezelfde smaak! Ik zag het al aan de (re)pins 😉
    Ik waarschuw u wel, het wordt verslavend kijken naar foto's en ze pinnen en repinnen enzovoort. Kheb een tijdje een dipje gehad (ik ben dan ook al een jaar of twee naar mooie foto's aan 't kijken) maar nu is het weer helemaal terug, omdat ons huisje meer en meer begint af te geraken.
    Enfin, nog veel plezier met het pinnen!

  3. Ja wauuw! Dat is ook mijn smaak. Veel wit, mooie tweedehands meubels en plantjes! Maar niet zo heel strak hoor, het moet wel een beetje rommelig zijn. En dan met leuke gekleurde kussentjes enzo. Ahh.. Ik blijf nog even dromen.

Reageer