Pinspiratie: de keuken

Ik dacht, we maken er gewoon een reeksje van. Na de living-pinspiratie deze keer wat inspiratie voor de keuken. 
De keuken of mijn Creatorium, van welke ruimte ik nu eigenlijk het meest hou, is een moeilijke vraag. Aangezien ik geen vlees, geen vis, geen koekjes-uit-de-winkel, geen kunstmatige smaakstoffen, geen synthetische kleurstoffen, liefst ook zo weinig mogelijk eieren en recenter ook zo min mogelijk suiker eet, is het wel handig om zelf graag te bakken en te koken. En ja, “handig” is een understatement. 
Voeg daar nog eens aan toe dat mijne Stefan als kind zei dat hij later chef wilde worden en nu, later, ook regelmatig kookt (maar niet bakt), en je begrijpt dat onze keuken wel een belangrijke ruimte zal zijn.
Opnieuw: wit, licht, open en een beetje tweedehands elementen. 
♥ licht hout (maar niet té veel hout)
mét tweedehands gekochte en met ecoverf beschilderde barkrukken, aub

plantjes op de vensterbank (en elders!)
zo weinig mogelijk hoge kasten (ik kan daar dan toch niet aan)

 maar wel met een beetje ‘rommel’ op het aanrecht

en een keukeneiland en slecht twee muren zodat je niet ‘opgesloten’ zit in de keuken

een groot schuifraam zien we ook wel zitten

 maar verder niet te veel tralalaatjes

Voor de bronnen en nog meer keuken-inspiratie: dit virtuele prikbord.

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Pinspiratie: de keuken

  1. Die tweede keuken is top. En rommel mag toch of niet op het aanrecht. Ai.
    Ik ben ook inspiratie aan het opdoen voor ons huis in de Ardennen. Daar komt een nieuwe keuken in, maar ik weet nog niet hoe of wat. Wel dat het met licht hout moet zijn en gezellig en dat je er met een hele hoop mensen moet kunnen zitten.

    Groetjes

  2. Aah, schone keukens! Ik ben wel aan die hout + wit combi's en ik zou zo tekenen voor een nieuwe keuken. Niet dat die van ons versleten is, maar hij is klein en ingericht door iemand die duidelijk zelf niet veel tijd in de keuken doorbracht, geen goeie combi. 😛

  3. Als onze keuken klaar is, mag je eens komen kijken, ik denk dat het ook wel jouw smaak gaat zijn 🙂 (of ik show de foto's op mn blog)
    Ik hoooop dat het in januari klaar is en ik hoop dat jullie snel aan jullie droomhuis kunnen beginnen!

Reageer