Pinspiratie: de badkamer

De badkamer. De ruimte waar ik zo min mogelijk tijd wil verliezen. Wat hebben we nodig? Eén lavabo, een spiegel, een paar kastjes, een wc en een douche. Een inloopdouche met glazen wand, als het even kan. En weinig tegeltjes, voor het kuisgemak.

Ook een beetje houten elementen, weinig licht, redelijk veel wit, maar misschien minder dan in de andere ruimtes.

indien mogelijk: een wc waarvan het spoelbakwater (gedeeltelijk) handafwaswater is
want een composttoilet ziet mijne Stefan toch echt niet zitten
Plantjes! Plantjes! 
(maar geen bad)

lavabo’s in komvorm, maar dan ronder en graag een tweedehandsvondst
(ik begin al te zoeken)
oude deurklinken, want we houden van upcycling.
en misschien zelfs een oude schuifdeur
want da’s gewoon cool
Voor de bronnen en nog meer badkamer-inspiratie: dit virtuele prikbord.
Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Pinspiratie: de badkamer

 1. Wat een mooie dingen allemaal! Ooit verbouw ik hier eens alles, dan kan ik ook beginnen te pinnen…
  By the way, ik vind al die opstaande lavabo's vreselijk onhandig, om te kuisen en zeker als je kinderen zou krijgen en je ze eens op het aanrecht van de badkamer een kattenwasje wilt geven, zo met de voetjes in de wasbak, je weet wel. 😉

 2. ' De badkamer. De ruimte waar ik zo min mogelijk tijd wil verliezen.'
  Ik verlies daar met plezier net veel tijd 😉 Nochtans is mijn badkamer pieppiepklein. Maar er staat een bad in en dan is het goed voor mij :)Ik hebe r ooit ene rgote mee uitgewerkt bij mijn ex en daar legden we bamboe op de vloer en het lavabomeubel, verfden we 1 muur in het grannygroen ( zeer mooi met die vloer ! ) en gebruikten we mozaiktegeltjes in wit en in grijs.

 3. Wat geweldig, ik kan me in deze foto's echt verliezen. Onze badkamer is echt heel oud! sinds het huis gebouwd is is er volgens mij niks meer aan gedaan, maar er iets aan doen doen we ook niet. Want ook wij willen er niet te veel tijd in verliezen.

 4. Dat poetsgemak ! Hier ook een voorwaarde, doorheen heel het huis zelfs … want dat is echt geen hobby van mij 😉 In onze badkamer werd een muurtje in het midden gepland waarachter een open (zonder glazen wand) inloopdouche werd geïnstalleerd. Mijn vrees : onze badkamer zal altijd onder water komen te staan … niets daarvan ! Met grote tegels aan de wand, dat wel … voor het poetsgemak : na iedere douchebeurt worden de wanden snel afgetrokken met zo'n 'trekkertje', het kraanwerk snel afgeveegd met een microvezeldoek … en op die manier ziet onze douche er altijd netjes uit.

  1. Ah, maar poetsgemak is ook een voorwaarde hoor. De reden waarom ik zo voorstander van epoxyvloeren was, maar bon, die zijn enorm mens- en milieuonvriendelijk. Een open inloopdouche, ik zou inderdaad ook vrezen voor een altijd natte badkamer…

 5. wij hebben in onze badkamer ook een inloopdouche maar dat komt omdat we een hele kleine badkamer hebben en de douche naast het toilet zit zodat er geen ruimte voor een cabine is 🙁

 6. Kelly. Wij hebben een inloopdouche. Zo een beetje zoals de bovenste en onze badkamer staat nooit onder water!! Ik weet niet precies hoe Tim dat gedaan heeft. Ik denk dat het te maken heeft met de tegels. Hoe je die plaatst. Oja. Tim plaatst zulks glas ;-). Ook waar je niet door kan kijken. Ik stuur graag een fotoke !

Reageer