La vie de qui?

Hallo! Ik ben Kelly. Ik wil alles zelf kunnen/proberen (maar doe dat tegenwoordig schandalig weinig), ik hou van al mijn planten <3 (onder andere) en ik zit niet graag al te lang stil, tenzij om te chillen, met een boek, serie of filmke, ah ja. Mijn hart en lijf worden blij van (koers)fietsen, krachttraining doen (serieus!), lopen, dansen (buitenshuis of gewoon in de living), wandelen (al dan niet met een podcast), zwemmen, paardrijden en mijn radslag doen als ik een grasveld passeer. Ik bind ook weleens graag de kookschort rond mijn heupen (niet letterlijk want ik gebruik dat eigenlijk niet) en zing weleens terwijl ik fiets (zonder publiek en liefst ’s avonds). Over sommige van die dingen schrijf ik hier, en dat sinds 2009.

Ik ben dochter, zus, meme, tante, vriendin en lief. Ik woon samen met Stefan. We hebben geen huisdieren of kinderen, wel zo veel mogelijk plezier. Overdag werk ik, ‘s avonds amuseer ik mij met van alles. Ik bestudeerde ooit de Franse (én de Duitse!) taal- en letterkunde, waardoor je hier heel af en toe wat Frans tegenkomt. Je m’excuse !

Als ik niet moet werken, niet aan het sporten ben (zie opsomming hierboven), niet eropuit ben of niet sociaal aan het doen ben, ben ik waarschijnlijk aan het …

Ik ben iemand die liever wat meer uren in een dag zou hebben, maar tegelijkertijd vind ik dat je tijd moet maken voor de dingen die je graag doet én doe ik ook wel wat van slow living: niet té veel willen, want anders wordt ge misschien wel zot.

Ik heb trouwens ook een boek geschreven. Uitbreiden daarover doe ik niet hier, maar klik gerust eens door naar deze pagina, helemaal gewijd aan Art d’Eco.

art-d-eco-cover-kelly-eeckhaut
Hoezo, vie en vert?

Ik ben een groentje. Sinds 2008 probeer ik op alle vlakken mijn leven een beetje te verduurzamen. Stap voor stap en zo consequent mogelijk, maar ook niet overdreven consequent, want ik zeg altijd “beter inconsequent goed dan consequent fout“. Groen, maar eerder fris lentegroen, zeg maar.

Aan tafel: ik eet sinds mijn 21e geen vlees of vis meer. Als ik eieren eet, zijn dat er gewoonlijk van kippen uit de tuin van familie. Ik let op met zuivel, maar vermijd het niet volledig. Water drink ik van de kraan. Onze verse groenten en fruit kopen we vaak bij de bioboerderij en kweken we een beetje zelf, zonder daarin fanatiek te willen doen. Ik probeer plastic verpakkingen te vermijden in de mate van het haalbare en doenbare (en soms is het helemaal niet doenbaar en dan is dat ook maar zo).

Doehetzelf: mijn creatieve hobby’s probeer ik duurzaam aan te pakken. Ik naai, brei en haak met tweedehands (gekregen of gekochte) stoffen of garen, hergebruik oude kleding (= recyckleer) en gebruik liever biologische stoffen of garen als ze dan toch nieuw zijn. Ik ben ook enorme fan van upcycling, de opwaardering van oude spullen en afval. Ik maak sommige verzorgingsproducten zelf, want da’s zo plezant. Als ik het niet zelf maak, koop ik natuurlijke producten.

Mobiliteit: ik verplaats me zo veel mogelijk met de fiets. Daardoor is mijn mobiliteit natuurlijk beperkt, maar dat brengt ook rust en ik ben zot van fietsen. Ik reis weinig met het vliegtuig, af en toe met de auto en heel soms met de trein – volledig afhankelijk van de tijd en de eindbestemming.

Thuis: we letten erop om niet zot te doen met energie. Niet té lang douchen en de LED-lichten niet zomaar laten branden bijvoorbeeld, da’s evident. We hebben zuinige en gewoon niet té veel apparaten: toestellen als een droogkast, stofzuiger, haardroger, broodrooster of wijnkoeler (baha!) behoorden niet tot onze uitzet. We hebben gebouwd volgens bio-ecologisch principes (en we bloggen daarover een beetje op Werfpraatjes).

Koopvrijheid: te veel spullen maken mij niet gelukkig, dus ik koop niet te veel. Als ik wel spullen koop, dan heb ik graag tweedehands of ecologisch gerief. Voor mijn Project 100% groene kleerkast koop ik bijvoorbeeld enkel tweedehands of fair & eco kleding. Fair fashion is iets dat mij serieus bezighoudt, trouwens.

Nog vragen? Stuur mij een mailtje!

 

Wil je geen enkel nieuw bericht op Ma vie en vert missen? Volg de blog via Bloglovin’, ontvang een mailtje bij elk nieuw bericht (voeg jezelf toe aan de lijst via “Nieuwe berichten via mail” op de homepagina in de rechterkolom) of voeg deze RSS-feed toe aan je favoriete feedlezer.

26 reacties op “La vie de qui?

 1. Ik zet het maar hier want anders weet ik niet welk onderwerpje te kiezen: Een blogje naar mijn hart : ik vind alles leuk: de stofjes, de knutsels, de groene vingers (in wording)enz
  Heb zo stilletjes de indruk dat je (net als ik) wel met duizend dingetjes tegelijk bezig bent en dan moet je lijstjes maken of het wordt een soepje é.
  Ik kom vanaf nu in elk geval af en toe eens piepen om te kijken wat er uit de bus komt. Veel succes met alles

  1. Hehe, ja, met duizend dingetjes tegelijk bezig, dat klopt inderdaad 🙂 En lijstjes zijn inderdaad een must. Om het allemaal een beetje te kunnen onthouden en om geen zenuwinzinking te krijgen, haha 😉

 2. Wow, ik kwam per toeval op je blog terecht en het liet me niet meer los. Ik blijf je blog vanaf nu volgen en vooral lekker lezen! Lekker inspirerend en een frisse kijk op het leven daar hou ik van als no-nonsense moestuinier uit het Hollandse.

  Met een vriendelijke tuingroet,

  Kees de Boon | De Boon in de Tuin
  twitter @keesdeboon

 3. Ha, net je blog ontdekt, hier ga ik mij amuseren! Bij mij is het tot nu toe enkel dromen, hopelijk vind ik hier dat duwtje in de rug! Naaien en haken, die hobby hebben we al vast gemeen!

 4. Wowie, wat een mooie blog! Grappig trouwens te lezen dat sommige dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn geworden, inderdaad heel 'groen' zijn. Zoals (bak)fietsen, elektrominderen en biogroensels. En andere dingen die je beschrijft, zijn een ver-van-mijn-bedshow.
  Ik blijf lezen… ! Trouwens, je lay-out is heel erg mooi. Dus ik blijf ook kijken. En 'aaah' zuchten :).

 5. Hallo,

  Ik ben zelf zopas een blog begonnen.
  De kriebels om zelf te beginnen schrijven zijn er gekomen na het lezen van blogs, waaronder die van jou …
  Ik heb een link naar je startpagina bij mij op de blog gezet onder Likes. Geef gerust een seintje als je dat niet graag hebt, dan verwijder ik deze!

  http://nummer44.weebly.com/

  groeten,
  Meisje

  Ps: ik vond niet direct een e-mailadres om dit berichtje naar toe te sturen … als je dit wil verwijderen, doe gerust!

 6. Beste Kelly!!! Ik heb je boek in Gent gekocht (Biolicious) en ik moet je zeggen dat het mijn favoriet boek ooit is!!!! Bedankt voor wat je doet!!! Vanaf nu moet ik niets meer kopen 😀 (ik was al een beetje bezig, maar dankzij je boek blijf ik thuis knutselen!!!!) groetjes Susana. Beveren-Leie.

  1. Hallo en dank je wel! Breien en haken heb ik vooral geleerd met behulp van de boeken van Debbie Stoller. Ik kocht ze in het Engels, maar ik denk dat ze ook vertaald zijn, als Engels een probleem zou vormen. Naaien heb ik gewoon al doende geleerd, later ook door tutorials van op internet en patronen uit boeken te volgen. Ik weet niet of dit je enigszins verder helpt, maar goed, dit is hoe ik het heb geleerd 🙂 Veel leerplezier!

 7. Beste Kelly
  Wij studeren aan de Odisee een bachelor lager onderwijs. Wij zitten nu in ons laatste jaar. Na de paasvakantie hebben wij onze eindstage in het derde leerjaar. In deze stage willen wij onze bachelorproef uitwerken. Het onderwerp van onze bachelorproef is Upcycling en Do It Yourself met als onderzoeksvraag: Kunnen we door te werken met DIY-activiteiten en upcycling kinderen bewuster maken van duurzaamheid?
  Via de site van Libelle kwamen we bij het boek Art d'eco terecht en zo ook bij jou blog.
  Onze stage loopt van 21 april tot en met 22 mei. Elke namiddag werken we rond het thema Do It Yourself en Upcycling. Het zou fijn zijn mocht je binnen een van deze themanamiddagen je expertise over DIY en upcycling willen delen met de kinderen. Deze stage valt wel in een periode waar er enkel dagen wegvallen. Zo vallen vrijdag 1/5, donderdag 14/5 en vrijdag 15/5 weg.

  Mocht je nog personen kennen die ons binnen het thema kunnen helpen zijn zij ook altijd welkom 😉

  Met vriendelijke groeten
  Adèle en Elien

 8. Kelly,
  Ben wat blogs aan 't bekijken die me kunnen inspireren om m'n eigen blog te beginnen (naaien, bakken, varen)
  Vooral je dassentasje vind ik de max! Ga er morgen eens aan beginnen want nu ik gestopt ben met werken hoef ik al die dassen niet meer. Opruimen èn recykleren dus.
  Ik was ook blij te lezen dat je een letsen bent. Ik ook dus, in Gent.
  Misschien tot binnenkort op mijn blog !
  Succes nog.

 9. “fris lentegroen”, geen valse bescheidenheid, hé Kelly ! Met jullie nieuwe huis kan je je best wel behoorlijk groen noemen 😉 Nu Stefan nog van zijn auto afhelpen, en jullie halen de eco-finish-lijn ! (Of heilige-groene-graal, of zoiets – in elk geval een voetafdruk die behoorlijk goed zit 😉

  1. Haha, de eco-finish-lijn! 😀 Ach, ik laat Stefan zijn eigen beslissingen maken. En ik ben al blij dat we geen auto meer bezitten.
   Bedankt trouwens voor je reactie hier, want daardoor las ik de pagina zelf ook nog eens en zag ik dat het zinnetje “Ik heb nog nooit in mijn leven op een vliegtuig gezeten en ben dat ook niet van plan” – helaas – niet meer klopte. En dus kan ik ‘fris lentegroen’ toch ook nog best laten staan voorlopig, want die reis naar de VS heeft mijn voetafdruk serieus negatief beïnvloed 😉

 10. Wooow je bent een coole!! 😉 Hihi wat jij allemaal over jezelf vertelt, zou evengoed op mijn blog kunnen staan 😀 Dat je zo’n groene bent maakt me echt blij! Go green! Ik hou net van dezelfde dingen!.. DIY, creatief zijn, groen,…

 11. Dag Kelly, ik ben Bart en voer ecologisch verantwoorde potjes en decoratiemateriaal in.
  Kan ik met jou afspreken om de collectie eens voor te stellen?
  Groeten
  Bart

Reageer