La vie de qui?

Hallo! Ik ben Kelly. Mijn hart en lijf worden blij van paardrijden, koersen en mountainbiken, krachttraining doen (serieus!), lopen, dansen (buitenshuis of gewoon in de living), wandelen, zwemmen, surfen, klimmen in de bomen en mijn radslag doen als ik een grasveld passeer. Ik zet ook zeer graag stapjes in de wereld en zing weleens terwijl ik fiets (zonder publiek en liefst ’s avonds). Met mijn handen ben ik ook graag bezig, als er nog wat tijd over is. Is het niet om mijn e-reader vast te houden, dan is het om dingen zelf te maken, op de manier waar ik zin in heb. Die manier verandert al weleens, maar bon, ge snapt het wel: ik zit niet al te graag al te lang stil. Over sommige van die dingen schrijf ik hier, en dat sinds 2009.

Ik ben dochter, zus, meme, tante, vriendin en lief. Ik woon samen met Stefan. We hebben geen huisdieren of kinderen, wel zo veel mogelijk plezier. Overdag werk ik, in mijn vrije tijd amuseer ik mij met van alles. Ik bestudeerde ooit de Franse (én de Duitse!) taal- en letterkunde, waardoor je hier heel af en toe wat Frans tegenkomt. Je m’excuse !

Ik ben iemand die liever wat meer uren in een dag zou hebben, maar tegelijkertijd vind ik dat je tijd moet maken voor de dingen die je graag doet én doe ik ook wel wat van slow living: niet té veel willen, want anders wordt ge misschien wel zot.

Ik heb trouwens ook een boek geschreven. Uitbreiden daarover doe ik niet hier, maar klik gerust eens door naar deze pagina, helemaal gewijd aan Art d’Eco.

art-d-eco-cover-kelly-eeckhaut
Hoezo, vie en vert?

Ik ben/was een groentje. Van 2008 tot 2019 probeerde ik op alle vlakken mijn leven een beetje te verduurzamen. Stap voor stap en zo consequent mogelijk, maar ook niet overdreven consequent, want ik zeg/zei altijd “beter inconsequent goed dan consequent fout“. Groen, maar eerder fris lentegroen, zeg maar.

Sinds 2019 ben ik de zaken terug wat anders gaan aanpakken en vooral gaan focussen op aspecten die Het Leven tof maken, en die dus ook niet per se groen zijn (soms allesbehalve zelfs). Ge leeft maar ene keer, en de te sterke focus op duurzaamheid maakte mij niet meer gelukkig. Veel ‘ecogroene’ elementen zijn natuurlijk blijven hangen, maar laat ons zeggen dat ‘leven in het groen’ tegenwoordig voornamelijk terugslaat op ‘buiten zijn’, liefst in de natuur ah ja.

26 gedachten over “La vie de qui?”

 1. Ik zet het maar hier want anders weet ik niet welk onderwerpje te kiezen: Een blogje naar mijn hart : ik vind alles leuk: de stofjes, de knutsels, de groene vingers (in wording)enz
  Heb zo stilletjes de indruk dat je (net als ik) wel met duizend dingetjes tegelijk bezig bent en dan moet je lijstjes maken of het wordt een soepje é.
  Ik kom vanaf nu in elk geval af en toe eens piepen om te kijken wat er uit de bus komt. Veel succes met alles

  1. Hehe, ja, met duizend dingetjes tegelijk bezig, dat klopt inderdaad 🙂 En lijstjes zijn inderdaad een must. Om het allemaal een beetje te kunnen onthouden en om geen zenuwinzinking te krijgen, haha 😉

 2. Wow, ik kwam per toeval op je blog terecht en het liet me niet meer los. Ik blijf je blog vanaf nu volgen en vooral lekker lezen! Lekker inspirerend en een frisse kijk op het leven daar hou ik van als no-nonsense moestuinier uit het Hollandse.

  Met een vriendelijke tuingroet,

  Kees de Boon | De Boon in de Tuin
  twitter @keesdeboon

 3. Hey Kelly, ik was geïnteresseerd in je filmpje over zef seitan maken. Kan je me eventueel wat contactgegevens van jezelf doorgeven zodat ik je daarop kan contacteren?

  Vriendelijke groeten
  Vic

 4. Ha, net je blog ontdekt, hier ga ik mij amuseren! Bij mij is het tot nu toe enkel dromen, hopelijk vind ik hier dat duwtje in de rug! Naaien en haken, die hobby hebben we al vast gemeen!

 5. Wowie, wat een mooie blog! Grappig trouwens te lezen dat sommige dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn geworden, inderdaad heel 'groen' zijn. Zoals (bak)fietsen, elektrominderen en biogroensels. En andere dingen die je beschrijft, zijn een ver-van-mijn-bedshow.
  Ik blijf lezen… ! Trouwens, je lay-out is heel erg mooi. Dus ik blijf ook kijken. En 'aaah' zuchten :).

 6. Hallo,

  Ik ben zelf zopas een blog begonnen.
  De kriebels om zelf te beginnen schrijven zijn er gekomen na het lezen van blogs, waaronder die van jou …
  Ik heb een link naar je startpagina bij mij op de blog gezet onder Likes. Geef gerust een seintje als je dat niet graag hebt, dan verwijder ik deze!

  http://nummer44.weebly.com/

  groeten,
  Meisje

  Ps: ik vond niet direct een e-mailadres om dit berichtje naar toe te sturen … als je dit wil verwijderen, doe gerust!

 7. Beste Kelly!!! Ik heb je boek in Gent gekocht (Biolicious) en ik moet je zeggen dat het mijn favoriet boek ooit is!!!! Bedankt voor wat je doet!!! Vanaf nu moet ik niets meer kopen 😀 (ik was al een beetje bezig, maar dankzij je boek blijf ik thuis knutselen!!!!) groetjes Susana. Beveren-Leie.

  1. Hallo en dank je wel! Breien en haken heb ik vooral geleerd met behulp van de boeken van Debbie Stoller. Ik kocht ze in het Engels, maar ik denk dat ze ook vertaald zijn, als Engels een probleem zou vormen. Naaien heb ik gewoon al doende geleerd, later ook door tutorials van op internet en patronen uit boeken te volgen. Ik weet niet of dit je enigszins verder helpt, maar goed, dit is hoe ik het heb geleerd 🙂 Veel leerplezier!

 8. Beste Kelly
  Wij studeren aan de Odisee een bachelor lager onderwijs. Wij zitten nu in ons laatste jaar. Na de paasvakantie hebben wij onze eindstage in het derde leerjaar. In deze stage willen wij onze bachelorproef uitwerken. Het onderwerp van onze bachelorproef is Upcycling en Do It Yourself met als onderzoeksvraag: Kunnen we door te werken met DIY-activiteiten en upcycling kinderen bewuster maken van duurzaamheid?
  Via de site van Libelle kwamen we bij het boek Art d'eco terecht en zo ook bij jou blog.
  Onze stage loopt van 21 april tot en met 22 mei. Elke namiddag werken we rond het thema Do It Yourself en Upcycling. Het zou fijn zijn mocht je binnen een van deze themanamiddagen je expertise over DIY en upcycling willen delen met de kinderen. Deze stage valt wel in een periode waar er enkel dagen wegvallen. Zo vallen vrijdag 1/5, donderdag 14/5 en vrijdag 15/5 weg.

  Mocht je nog personen kennen die ons binnen het thema kunnen helpen zijn zij ook altijd welkom 😉

  Met vriendelijke groeten
  Adèle en Elien

  1. Hey Adèle en Elien,

   Sturen jullie me een mailtje? Da's gemakkelijker 🙂 lamerletteblanche @ gmail . com zonder spaties. Bedankt!

   Kelly

 9. Kelly,
  Ben wat blogs aan 't bekijken die me kunnen inspireren om m'n eigen blog te beginnen (naaien, bakken, varen)
  Vooral je dassentasje vind ik de max! Ga er morgen eens aan beginnen want nu ik gestopt ben met werken hoef ik al die dassen niet meer. Opruimen èn recykleren dus.
  Ik was ook blij te lezen dat je een letsen bent. Ik ook dus, in Gent.
  Misschien tot binnenkort op mijn blog !
  Succes nog.

 10. “fris lentegroen”, geen valse bescheidenheid, hé Kelly ! Met jullie nieuwe huis kan je je best wel behoorlijk groen noemen 😉 Nu Stefan nog van zijn auto afhelpen, en jullie halen de eco-finish-lijn ! (Of heilige-groene-graal, of zoiets – in elk geval een voetafdruk die behoorlijk goed zit 😉

  1. Haha, de eco-finish-lijn! 😀 Ach, ik laat Stefan zijn eigen beslissingen maken. En ik ben al blij dat we geen auto meer bezitten.
   Bedankt trouwens voor je reactie hier, want daardoor las ik de pagina zelf ook nog eens en zag ik dat het zinnetje “Ik heb nog nooit in mijn leven op een vliegtuig gezeten en ben dat ook niet van plan” – helaas – niet meer klopte. En dus kan ik ‘fris lentegroen’ toch ook nog best laten staan voorlopig, want die reis naar de VS heeft mijn voetafdruk serieus negatief beïnvloed 😉

 11. Wooow je bent een coole!! 😉 Hihi wat jij allemaal over jezelf vertelt, zou evengoed op mijn blog kunnen staan 😀 Dat je zo’n groene bent maakt me echt blij! Go green! Ik hou net van dezelfde dingen!.. DIY, creatief zijn, groen,…

 12. Dag Kelly, ik ben Bart en voer ecologisch verantwoorde potjes en decoratiemateriaal in.
  Kan ik met jou afspreken om de collectie eens voor te stellen?
  Groeten
  Bart

Reageer