Over tafeltextiel en laptophoezen

Mijn nieuwe laptop is intussen al eventjes niet meer nieuw, maar ik had nog steeds geen laptophoes. In de zoektocht naar / het denken over een geschikte werkwijze dacht ik aan het iPad-hoesje dat ik een paar maanden geleden al maakte. En aangezien ik voor deze hoes weer een paar lagen zou moeten doorstikken, baseerde ik me weer op het pamperzakske.

Het moeilijkste was het kiezen van het stofje. Uiteindelijk werd het een aaneennaaisel van vier verschillende tafelkleedjes uit de Kringwinkel voor de buitenkant. De stof binnenin is ook een tafelkleedje. En de voering die de hoes wat vorm en stevigheid bezorgt, is een tafelzeil.

Het resultaat:

laptophoes
Het bloemetje is niet zelfgestikt, maar wel heel mooi he 🙂

laptophoes-bloemetje

Op de achterkant naai-tekende ik een vogeltje.

laptophoes-vogel
En aangezien mijn schoonzusje onlangs net dezelfde laptop kreeg, maakte ik voor haar ook een hoes op bestelling, in het Cloud9-stofje (van zeer goede kwaliteit, Lelie 😉 ) dat ik bij Sew Natural voor haar bestelde.

laptophoes-nathalie-2

laptophoes-nathalie

En voor de nieuwsgierigen: ik heb een plaatsje gevonden voor mijn ‘restjes’ wol.
Onze kleerkast! Die is namelijk toch te groot voor onze kleren alleen… Wat een geluk dat ik niet al te veel kleren heb! 😉 (in hoogte alleszins meer stofjes en garen dan kleren… maar nog niet voldoende om een winkeltje te beginnen hoor, zoals sommigen suggereren 😉 )

kleerkast-vol-wol

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “Over tafeltextiel en laptophoezen

  1. Amai, wat zijn die prachtig! Heb eigenlijk ook nog wel een laptophoes nodig, maar daar zie ik mij voorlopig toch geen beginnen aan… Ben ondertussen wel mijn bloemen-naaimachine gaan ophalen. Die is nu weer helemaal in orde, dus als 't niet lukt dan ligt het aan mij…

  2. Die zien er echt goed uit! Ik heb zelfs een voorkeur voor de kringloop-hoes, dat ziet er meteen "geleefd" uit, leuk! Heb intussen ook een voorraad kringloopstofkes liggen hier, joepie!

  3. Merci 🙂

    Het tafelzeil is geen toile cirée, maar een dikker tafelkleed (bovenste laag is een soort kunststof en waterafstotend, de onderkant is zacht, uit stof).

    Succes nog met het bedenken van dé manier! 😉

Reageer