Over smakelijke weekends

Er zijn van die weekends, hé. Weekends waarop je blijft kauwen, weekends die hun smaak niet verliezen. Afgelopen weekend was er zo eentje. 

Het begon vrijdag om 13 uur. Lobke en Jos kwamen langs voor een reportage voor Femma. Later ongetwijfeld meer daarover, maar zie onze glimlach! 
Na dat bezoekje kreeg ik goesting om nog wat verder dozen in te pakken voor de verhuis gepland op 15 maart. Het laatste hoekje van mijn Creatorium belandde in een doos.
Zaterdagvoormiddag bracht ik een bezoekje aan de lokale Kringwinkels. Later ongetwijfeld meer daarover, maar zie een deel van mijn buit!
Zaterdagnamiddag werkten we nog wat in ons huis om alles klaar te maken voor de geplande verhuis. Zaterdagavond wachtte ik in het zonnetje op de lieve Sarah, die me een ritje naar de Wasbar in Antwerpen cadeau deed.

Want daar, in het verre Antwerpen, vond de eerste Big Blogameetup plaats. Soetmin organiseerde en Soetmin deed dat goed. Ik keek er al een tijdje naar uit om nog eens bloggers te ontmoeten. Want bloggen, da’s allemaal meestal wel plezant, maar echte reacties van echte mensen, tja, daar kan ik blijkbaar af en toe naar verlangen. 
De ontvangst was hartelijk, de cupcakes überzoet (of toch dat ene dat ik at), de uitleg van meneer Daily Bits wellicht zeer boeiend, maar helaas, mijn aandacht werd opgezogen door  het interieur van de Wasbar.

hartje laatjes aan muren
hartje Ecover
hartje mooie lettertypes
hartje oubollige namen voor wasmachines

Ik heb heel eventjes heel hard gehoopt dat Fieke voor de cupcakes zou mogen zorgen, maar Babycakes&Rabbits werd de gelukkige Gentse bakster. Maar er was ook (relatief) gezond voer: bagels! En zo at ik op 8 maart voor het eerst een bagel – zo hipster, zeg! – van Jackie’s bagelbar.

Wodka was er ook. Want soms moet je het nuttige aan het aangename koppelen, nietwaar? Een glaasje wodka terwijl je een wasje draait? In de Wasbar kan dat allemaal. Oh ja, voor de fans: er is ook Bionade!

Ik heb ervan genoten. Ik heb gepraat, geluisterd, gelachen. Ik was, alweer, blij dat ik blog. 
Die avond logeerde ik bij een vriendin in Antwerpen. Zondagochtend genoten we even hard van de ontwakende zon als poes Gizmo. 
Zondagnamiddag stonden de eerste samentuinuurtjes van het seizoen ingepland. Later ongetwijfeld meer daarover, maar zie die zon, zie die aarde, zie die werkende handen! Sunshine, she’s here, you can take a break, nietwaar? 
Enneuh, it might seem crazy what I’m about to say, maar zondagmiddag hadden we het in ons hoofd gekregen om die dag nog te verhuizen. En dus deden we dat, zondagavond vanaf een uur of vijf. Jawel jawel, een week vroeger dan gepland en bijgevolg redelijk holderdebolder, maar het is de fout van de zon! 
Maar later ongetwijfeld meer daarover. 
Nu ga ik nog een beetje in mijn handen klappen.
Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Over smakelijke weekends

  1. Je staat supergoed op die foto joh! En de wasbar, ik ben er nog nooit geweest maar ik ben er toch al verliefd op. Dit weekend had ik ook superveel goesting om te tuinieren, maar er was niks te doen in de tuin 🙂

Reageer