Over Pinterest en het spiegeltje aan de toekomstige wand

Het is vriend-af tussen Pinterest en mij. De relatie begon als een verslaving. Elke avond pinde ik. Veel te veel. Er kwam niet veel voort uit die volle inspiratieborden, ze waren er wel. Een stuk of tien werden er achtendertig. Ha. Ha. Pinteresten werd een hobby’tje. Scrollen en pinnen wat ik leuk vond. Doorklikken, andere Pinterestverslaafden volgen, pins herpinnen, pins liken, borden reorganiseren, de hele reutemeteut
Toen verdween de verslaving plots. Onverwacht, ongepland. Ik ging meer offline, begon meer te maken of doen dan te pinnen en dat maakte mij alleen maar een blijere Kelly. Gedemotiveerd maakte Pinterest mij. “Alles is al eens gemaakt”, dat wist ik al, maar Pinterest wreef mij daar met mijn neus in, waardoor ik mijn eigen creatieve uitspattingen of ideeën op Pinterest bleef tegenkomen en niet meer inzag waarom ik ze zou uitvoeren. Zoiets. Nu zeg ik foert. Iedereen heeft het misschien al gemaakt (indruk die Pinterest mij geeft), maar IK heb het nog niet gemaakt.

Tegenwoordig pin ik nog. Af en toe. Dingen die ik via de mooie, meestal wel inspirerende blogwereld tegenkom. Geen doelloos gepin meer, nieje merci. Meestal pin ik recepten, want eten is geweldig. Of ik pin op een huisje-tuintje-boompje-gerelateerd bord. Inspiratie voor onze toekomstige keuken, living of badkamer. 

Zo pinde ik ook dit, gevonden bij I ♥ Eco:

Ik vind dat namelijk wreed tof, zo’n uitschuifbaar spiegeltje. Handig ook, ja, voor mijn baardige man en mijn eigen make-updragende gezicht. Niet veel later reageerde Pinterester Nenna op die pin. Na wat privé-Pinterestberichtjes was het in de sjakosj. Een schone toevoeging voor ons toekomstige huisje.

All enorm neige hail for Nenna, dus! En ook een beetje voor Pinterest, uiteraard. Want ja, ik blijf fan, hoor.

Oh ja, wie ook graag een vrijwillige bijdrage aan ons toekomstig interieur wil doen: ik heb nog houten stoelen nodig! Wie nog een verloren stoel heeft, ik word graag adoptiefmama! 

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Over Pinterest en het spiegeltje aan de toekomstige wand

Reageer