Over opbergdingen*

Ik heb gedurende de afgelopen maanden nogal wat naaispulletjes vergaard, die eindelijk eens een plaatsje moesten krijgen. En dus maakte ik…

‘t Is te zeggen, eentje voor ritsen, en een ander, niet voor naaispulletjes, maar voor een fietsreparatiekitje dat in een plastic doosje zat, maar waar we niet al de spulletjes terug in kregen na de eerste lekke band die ermee werd gerepareerd…

een paar met stof beklede schoendozen, volgens de handleiding van Lies van Villa Lisa

Een voor bandjes en lintjes en rekkers, een voor kleine restjes stof van verschillende formaten en een voor de reeds in vierkantjes gesneden restjes. Als dat niet overzichtelijk is 😉 (alhoewel mijn doos voor de kleine restjes stof, de bovenste, zoals u ziet, reeds goed gevuld is…)

En niet meer in de categorie naaispulletjesopbergdinges, maar wel nog over opbergdingen:

een broodmandje volgens de handleiding van MiekK (maar met andere afmetingen – en momenteel niet in gebruik als broodmandje, maar als fruitmandje, zoals u ziet)

een oorbellenrekje
Oke, hieraan heb ik niet veel zelf gemaakt… de mand met vakjes bestond al, stond danig in de weg, omdat ik dacht er niets mee te kunnen doen, tot ik op het idee kwam om er een touwtje tussen de binden, et voilà, eindelijk weer wat overzicht 🙂 Nu nog een kettinghangding… Iemand een voorstel? Hoe ‘organiseren’ jullie kettingen (en armbanden)?
* Dit wordt trouwens nog vervolgd, want ik heb, uiteraard, nog opbergdingetjes nodig 😉
Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Over opbergdingen*

  1. Ik heb jaren geleden voor mijn kettingen een rechte lange lat genomen (ongeveer 40 cm lang, 5 cm hoog en 2 cm diep). Mijn schoonvader heeft de randen mooi afgefreesd. Daarna heb ik de plank mooi beschilderd en er om de twee cm een haakje in gedraaid van de bouwmarkt. Kan per haakje ongeveer 2 of 3 kettingen kwijt, zonder dat ze in de knoop raken.

  2. inderdaad een leuk idee om je oorbellen overzichtelijk te houden! ik heb een tijdje geleden al iets gevonden voor mijn armbanden en kettingen: gewoon zo'n handdoek-hanger voor in de badkamer 🙂 meestal heeft dat 2 à 3 armen, dus dan kun je alles nog wat verdelen per groep (armbanden, korte kettingen, lange kettingen)

Reageer