Ovenwanten zonder frustraties

ovenwanten-zelfgemaakt

In het verleden heb ik al meerdere paren ovenwanten gemaakt, maar niet telkens gearchiveerd, zo blijkt, want ik vind enkel deze terug. De vorige exemplaren werden nog in de overlockloze periode gemaakt, wat weleens tot frustraties leidde. Op de foto’s is het niet duidelijk, maar mijn ovenwanten bestaan uit enkele laagjes, van onder naar boven: linnen of dikkere / vastgeweven katoen + de dikste fiberfill die ik kon vinden + katoen + fiberfill + katoen, en dan nog eens de lapjes: katoen + fiberfill / badstof + katoen.

Aangezien alles met de overlock gemiddeld 4 keer sneller gaat, maakte ik deze keer gewoon 4 paar ovenwanten in een keer. De reuzepaperclips blijven wel een graag gebruikt hulpmiddel om de dubbelgestreken biais op zijn plaats te houden.

ovenwanten-hulpjes

Défilé van de dames:

p1040202

p1040201

p1040200

ovenwanten-zelfgemaakt-retro

ovenwanten-zelfgemaakt-4-combinaties

En neen, ik vind witte biais niet de mooiste kleur biais die er is. Je zou het zo wel gaan denken, nietwaar? Ik heb echter enkel witte en zwarte geschikte biais (breed genoeg en van katoen). Het grootste deel van mijn biaislintcollectie bestaat uit dunne lintjes… En tijd om er nog eens zelf te maken was er niet. Het werd dus allemaal saai wit 😉

ovenwanten-zelfgemaakt-restjes

Patroon / inspiratie

the idea room

Materialen

Stofjes allemaal tweedehands / gekregen.
Fiberfill = nieuw.
Biais = nieuw.

Volgend bericht
Vorig bericht

26 reacties op “Ovenwanten zonder frustraties

  1. Mooi, mooi, zeker zo allemaal samen op een rijtje! Ik vind ook het witte biais niet storend. Allee: bij mij zou dat neit lang wit blijven, vrees ik. Ik kook op gas en dan slaat al wel eens de vlam in de pannenlap!

  2. ik heb duidelijk geen overlock en heb er nog nooit mee gewerkt, en ik wist dus ook niet dat het aanzetten van biais met een overlock sneller gaat. hoe werkt dat/hoe komt dat?

    1. Wel, 't is eigenlijk vooral het aan elkaar zetten van al die lagen dat veel sneller en gemakkelijk gaat dankzij de overlock. De randen zijn dan ook meteen plat door al het stiksel, waardoor de biais er gemakkelijker rond gaat. Zonder overlock moest ik laag per laag aan elkaar stikken en dan nog eens de randen zigzaggen, maar die waren nooit helemaal plat en bleven vrij dik, biais daarrond stikken was echt lastig…

  3. Kijk eens aan, dat komt van pas. Ik heb gisteren mijn collega op de kookles ovenwanten beloofd ('zal ik er eens voor u naaien' floep ik er dan uit en denk bij mezelf: en wanneer ga ik dat dan weer doen?) en nu kom jij al direct met het pasklare antwoord.

    Hartelijk dank!
    Annick

  4. Keischoon, ik krijg zin om ze te maken want ze lijken me ook nog eens superhandig, alleen ik heb geen overlock, dat doet de goesting al wat minderen als ik u reactie hierboven lees.

Reageer