Op onze menu

Er werd nog eens een stokje gelanceerd, en ik ving het van Sabine. Het stokje luidt: wat stond er vandaag op uwe menu?
Wel, de dag dat ik het las, stond er prei-met-room-pasta op de menu. Sabine, hierbij kwam jammer genoeg geen vijzel te pas, maar ik heb het recept wel ooit eens ergens uit een kookboek gehaald. Efkes zoeken he.

Oke, ik vind het niet direct terug. Dus hier even een kort recept: ajuin en/of look stoven, prei toevoegen, wanneer gaar wat sojaroom toevoegen, peper en zout, en op het einde nog zonnebloempitten en eventueel zongedroogde tomaten in stukjes erbij. Serveren met pasta (krollekes, in ons geval) en eventueel geraspte kaas. Zeer zeer simpel, maar uiterst lekker. Of toch tenminste met biogroentjes (ja, Sabine, wat je hier zei, klopt, ik ben verslaafd! 😉 )

Voor wie trouwens sterk geïnteresseerd is in wat we deze week zo nog gegeten hebben / zullen eten:
– dinsdag, de dag dat ons groenten- en fruitpakket moeten afgehaald worden, waardoor ik (of we, of S.) gemiddeld pas om 19.15 uur thuis ben: gebakken patatjes (die S. maakte terwijl ik de dinsdagse fietstocht naar de boerderij deed), rode biet, veldsla, zonnebloempitten (mmm, altijd lekker) en een restje overheerlijke perenmoes (die S. zondag maakte met peertjes uit de tuin, mmmmm!). Zo een heerlijk en simpel op-het-randje-van-zomer-en-herfst-slaatje.

Ik maakte daarna trouwens ook nog granola, volgens het recept van Fieke. Alweer een aanrader 🙂

– woensdag, sinds vorige week crea-avond met de mama (later daarover meer): een overschotje bietjes en veldsla en boterhammekes (met heerlijke kruidige paté van Abinda)… Tja, ‘t is ‘t een of ‘t ander he, koken of ‘knutselen’ 😉

– donderdag: pasta met paksoi-tomatensaus met worteltjes en walnoten (op basis van dit recept – lang leve Bio de Janeiro!).

– vrijdag: geroerbakte andijvie met Sabine’s pilav en kokos-sesamstrooisel (echt eens proberen, dit strooisel, zéér lekker bij rijst!)

– zaterdag/zondag: waarschijnlijk Oosterse pompoensoep met noodles en koriander (uit het Donderdag Veggiedag-kookboek), en daarna linzengehakt met wittekool-vs.-wortelpuree. En misschien ook nog een of ander lekker dessertje.

En dan zal ik waarschijnlijk enkel nog iets met de overige bietjes en een eventueel restje worteltjes moeten doen. Als iemand een receptje met rode bieten kan aanbevelen, laat u gaan!

Oh ja, en ik geef het stokje graag door aan Katrien! (geen verplichtingen he, uiteraard 😉 )

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Op onze menu

 1. Ziet er een lekker weekmenu uit!
  Rode biet een uur in de oven in zilverpapier. Dan in schijven snijden en serveren met geitenkaas en een beetje honing.
  Rauwe rode biet raspen en mengen met rozijntjes, appeltjes en walnoten + olie en azijn. Minstens een uur laten trekken voor op te eten. Mijn schoonzusje doet er ook nog wat kaneel bij.
  Gisteren testte ik dit recept: http://biodejaneiro.blogspot.com/2010/09/wortelpompoenstamppot.html. Ook een echte aanrader als je nog een keer een pompoen over hebt.

 2. Oh perenmoes, mmm, dat heb ik eigenlijk nog nooit gegeten. Lekkere dingen daar! Vooral de Oosterse pompoensoep en het linzengehakt. (Al ben ik allesbehalve een bietenfan wegens een jeugdtrauma.)

 3. Hey Kelly, ik had stiekem gezien dat je dit stokje had gegooid, maar op één of andere manier was niet tot mij doorgedrongen dat ik Katrien was… Ik denk dat ik nogal moe was toen 😉
  Ik ga zeker eens een blogje schrijven over je stokje.
  Als ik terug ben ons midweekje Rotterdam en als we het kabeltje van ons fototoestel terugvinden.

Reageer