Ook u kunt iets doen!

Dat was de titel van de diapresentatie die ik eind 2007 opstelde en doorstuurde naar familieleden en vrienden. Ik had er enkele praktische tips (op zo’n 25 slides) ‘om milieuvriendelijker te leven’ in verenigd. Ja, het is één van de talrijke nutteloze pogingen geweest om wat besef bij mijn medemensen te creëren… Enkele slides:

Ach ja, het was allemaal goed bedoeld, maar ik vrees dat niemand van de ontvangers er aandacht aan heeft geschonken. Ik snap nog altijd niet helemaal waarom. Velen zullen wel beweren dat ze tevreden zijn met de kleine dingen in het leven, maar als het erop aankomt, hebben ze toch op z’n minst een digibox en home cinema nodig. Vreemde hersenkronkels, als je het mij vraagt…
En vanwaar komt mijn ja… hoe noem je dat… voeling, mijn zo respectvol mogelijke omgang met, mijn ecologisch bewustzijn? Ik denk dat het grotendeels ligt aan het feit dat ik als tiener zoveel tijd buiten heb doorgebracht: bij mijn paard, zowel op haar rug tijdens fantastische ritten in de bossen en op velden, als bij haar op de weide, een beetje weg van de bewoonde, drukke wereld, een boek lezend terwijl zij rustig aan het grazen was en me eventueel om mijn appel kwam bedelen… Gedurende de jaren heb ik het groen zien afbrokkelen, bossen die weggekapt werden, aardeweggetjes die met beton of bouwafval (!) overgoten werden… En dan de vervuilde beken en grachten, en zakken afval die langs de bossen gedumpt werden… Ergerlijk! En ja, ik wil daaraan niet meewerken…

Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Ook u kunt iets doen!

  1. Soms vind ik het zelf erg, soms vind ik het grappig dat ik qua groen denken (en vooral handelen) totaal niet op mijn familie en dichte omgeving lijk.
    Want ja, hoe komt dat hee, dat je dat in je hebt? Bij ons ook zeker niet met de paplepel ingegeven. En mijn zus, die net zo is opgegroeid als ik, is er totaal anders in.

    Wel een fantastisch idee eigenlijk, die presentatie. Echt heel leuk en origineel.

  2. Leuk om te lezen dat ik via deze weg toch al een beetje een voorbeeld kan geven 😉 Bij mijn familie werkt het alvast nog niet… Van je familie moet je het hebben zeker?
    Alleszins bedankt voor jullie aangename reactie! 😀

Reageer