Ontpinnen

Ik weet niet hoe dat met andere Pinteresters zit, maar eigenlijk wil ik liefst zo min mogelijk pins op de meeste van mijn virtuele prikborden. Het is te zeggen: al dat pinnen en repinnen is wel heel leuk en handig, maar af en toe moeten er ook pins gewist worden. Dat kan zijn omdat ik van gedacht veranderd ben en ik het een of het ander toch niet wil maken / geen goed idee meer vind, maar meestal wordt er iets verwijderd als het uitgevoerd / gemaakt is. De meeste Pinterestborden zijn eigenlijk to do-lijstjes. En hoe langer dergelijke lijstjes zijn, hoe minder rust er in mijn hoofd is. Inkorten is dus de boodschap.
Afgelopen week kon ik de volgende pins wissen:
* zippy wallet van Noodlehead (die ik vorige zondag maakte – dat was een vruchtbare dag!) voor een letser die een nieuwe portefeuille nodig had. Ze koos zelf de stof en ik vond dat geen slechte keuze (♥ de Vagebond)

De volgende keer steek ik de rits er wel anders in, zoals in de befaamde handleiding van Miss Stik, want deze manier vind ik toch niet zo mooi…
* in de categorie “desserts etc.“: pinda-cacaobolletjes à la Chocolate Covered Katie
© Chocolate Covered Katie
* Deep Dish Cookie Pie à la Chocolate Covered Katie
© Chocolate Covered Katie
Wie doorklikt naar het recept, zal zien dat het hoofdingrediënt kikkererwten zijn. Eikes, ik hoor het jullie al in koor zeggen. Awel, onterecht. Ik heb het getest, geproefd en serieus lekker bevonden. Voor andere suikerminderaars / suikervrijen: ik heb de anderhalve cup bruine suiker (gigantisch veel he?!) vervangen door 1 cup amandelmeel + 1/4 cup geraspte kokos + 1/4 cup maïsstroop + wat stevia in poedervorm. Alweer een geweldig ontbijt deze ochtend!
* Raw Chocolate Fudge Bites, ja ja, alweer à la Chocolate Covered Katie (en er staan nog veel van haar recepten om mijn prikbord 😉 )
© Chocolate Covered Katie
Zonder framboosjes welteverstaan, seizoensfruiteters als we zijn.
Et voilà, goed dat dat voelt, zo eens ontpinnen.
Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Ontpinnen

 1. ik begrijp heel goed wat je bedoelt, ik word soms ook onrustig van die overload aan inspiratie en to do's. Boards opruimen is soms nodig en eigenlijk ook wel leuk, dan is er weer ruimte voor iets nieuws..

 2. Waaaaaw, die taartjes doen mij kwijlen!
  Ik vind het juist heel leuk om een heel board vol Pinspiratie te hebben. Sommige dingen vind ik maar voor een deeltje de moeite, maar in combinatie met iets anders op dat bord kan dat dan een nieuw project worden (een creatieve bevruchting, eigenlijk). Voor mij kunnen er niet genoeg pins bij elkaar staan.

 3. Amai die Deep Dish Cookie Pie ziet er ongelooflijk lekker uit! Ben wel benieuwd hoe het smaakt met die kikkererwten. En inderdaad, sommige van mijn boards op Pinterest zijn ook to do lijstjes, maar daar filter ik uit en maak daarvan een oldschool lijstje dat ik dan pin op mijn prikbord aan de muur. :-p Want er staan idd te veel pins op, maar wil ze ook niet wissen 😉

  1. Die smaakt echt verrassend lekker. Ik zou zelfs durven zeggen dat het de beste vegan cake is die ik tot nu toe uitgeprobeerd heb. Je smaakt niets van de kikkererwten, zelfs niet als je zoals ik weinig suiker gebruikt. Het recept is trouwens de favoriet van Katie's lezers – en nu snap ik waarom 😉

 4. mmh ziet er allemaal lekker en mooi uit!
  ik heb op pinterest voor de recepten 2 verschillende borden: op het ene bord pin ik de receptjes die ik eens wil uittesten, op het andere komen de recepten terecht die werden getest en goedgekeurd (hieruit halen we dan inspiratie voordat we boodschappen gaan doen). Pins verschuiven is dus de boodschap!

  1. Bij mij komen de recepten die getest en goedgekeurd werden in een boekje terecht. Beetje ouderwets, zo alles overschrijven, maar voor recepten vind ik het toch handig om ze op papier te hebben…

Reageer