Ondertussen in de (moes)tuin

Oftewel, in ‘t Erembodegems: in de groensjelof.

Zoals wel te verwachten met dit weer, lukt dat hier goed met onze eerste poging om onze eigen groentjes te kweken. De pompoen- en de courgetteplanten passen zowaar niet meer op de foto. Tenzij ge wat verder gaat staan uiteraard, maar ik vind dit nu eenmaal een schoon perspectief, blijkbaar.
We plukten ook al een paar frambozen (ge weet wel, van deze babytak, die ons 2 maanden geleden al lekkers beloofde). Wreed weinig, maar zéér lekker. 
Toch plezant hè, uw avondmaal en tussendoortjes in de tuin gaan plukken. 
En nog iets dat het in-de-tuin-vertoeven weer een beetje aangenamer maakt: mijn eigen wasknijperzak 🙂 De vorige maakte ik een goed jaar geleden en bleef achter bij mijn mama, onlangs maakte ik er gauw eentje voor mezelf, alweer in een schoon bloemenstofje, want zo hoort dat (trouwens assorti met een van mijn tuinkussens).

En dan nog een laatste fotooke dat ik onlangs pas zelf heb gevonden (want genomen door Stefan en zijn gsm/gps/mp3speler/fototoestel-machien) en dat ik u niet wilde onthouden: ik hand in hand met de frees van mijn schoonvader, samen in de strijd tegen de wilde natuur en de harde grond. Ja, ‘t was toen al plezant, zelfs toen de groensjelof nog geen groensjelof was!
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Ondertussen in de (moes)tuin

  1. Zo plezant he, om alles te zien groeien en dan te kunnen smullen!

    En ik vind je wasknijperzak supertof! Ik wil dat al lang maken en het komt er nooit van. Misschien me er dit man- en zoonloze weekend even aan zetten? Mag ik je patroontje met m'n ogen stelen?

  2. Hier zijn de framboosjes ook bijna op… of rijpen die nog eens deze zomer? 😉
    De moestuin is pas voor volgend jaar en veel verder dan een rabarber en pompoen ga ik niet geraken, maar hej: alle begin is moeilijk!

Reageer