Oh, lang leve Repair Cafés!

Afgelopen zaterdag vond het eerste Repair Café in Aalst plaats. Ik keek er al een tijdje naar uit, want tot nu had ik telkens naar Gent moeten gaan om mee te helpen op een Repair Café. Nu de Aalsterse Kringwinkel, Steunpunt Welzijn en Vormingplus een Repair Café in Aalst, de stad waar ik tegenwoordig woon, organiseerden, kon ik niet anders dan me engageren. De repareergoesting kriebelde, en niet alleen bij mij.

In de meubelwinkel konden mensen klein elektro, meubels, computers en fietsen laten repareren. In de kledingwinkel van de Kringwinkel konden ze terecht voor reparaties van textiel en juwelen. Sofie van Girls & Pearls ontfermde zich over de kapotte juwelen en kon elk stuk opnieuw tot leven wekken.
repair-café-aalst-juwelen

De naaitafel werd ingepalmd door vier kokette naaimachines en hun eigenaressen. Ik mocht dat team coördineren. Sarah kortte twee broeken in en maakte een meneer dolgelukkig. De mevrouw die zonet in de Kringwinkel een handtas had gekocht, liet de sluiting repareren door Sofie. Stephanie kortte een pastelgele regenjas zeer succesvol in voor een klein, lief madammeke. Ikzelf verving een versleten schouderriempje door een broeksriempje uit de Kringwinkel… Om maar enkele voorbeelden te noemen. Elk kapot stuk dat we voorgeschoteld kregen, konden we fixen. Voldoening alom!
repair-café-aalst-knippen

repair-café-aalst-samen
repair-café-aalst-sarah
repair-café-aalst-sofie

De bedoeling van een Repair Café is om zo veel mogelijk samen spullen te herstellen, om mensen te leren hoe ze iets kunnen herstellen. Zo leerde ik deze man afgelopen zaterdag om knopen aan te naaien. Ik was zo fier op die man, maar zo fier!

(foto door De Kringwinkel Teleshop)

En kijk, Art d’Eco was ook van de partij!
dag-van-de-kringwinkel-repair-café-aalst

Goesting om zelf ook eens vrijwilliger te zijn op een Repair Café? Meld je aan en ervaar zelf hoe plezant het is om de favoriete spullen van anderen te kunnen repareren!

repair-café-aalst-donaties

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Oh, lang leve Repair Cafés!

Reageer