Nummer 12

herbruikbaar tasje kussensloop eloleoproject

herbruikbaar tasje kussensloop

(met dank aan oude lakens van mijn (eveneens oude, maar alles is relatief) opa 😉 )

Een balans na 12 eloleozakjes en andere maaksels (mandjes, pennenzakken, …):

  • 3 van mijn 5 naalden zijn kapot, 1 staat scheef (onhandige/onvoorzichtige ik? of is het normaal dat er op zo’n korte tijd zoveel naalden sneuvelen?) – ja, ik moet eens naar een naaiwinkeltje!
  • vanaf een bepaald moment is mijn machine toch wel luid beginnen worden… ‘t Boekje zei dat ik het spoelhuis misschien eens moest proper maken, maar dat heeft niet veel geholpen. Soms/meestal (oei, misschien ben ik er al aan beginnen wennen?) valt het geluid mee, maar met momenten is het nogal een geklop… Wat doe ik verkeerd? Of is het gewoon tijd voor ‘groot onderhoud’?
  • mijn naaivaardigheden zijn erop vooruitgegaan, denk ik toch…
  • ik heb vooral geleerd om patronen te gebruiken én te volgen (welja, toch de eerste keer dat ik het maak) – vroeger begon ik er maar impulsief aan, en ja, zo zonder ervaring geraak je dan niet echt ver…

Maar vooral: naaien is leuk!

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Nummer 12

  1. vind ik leuk 🙂

    Wat betreft dat kloppen,… ik heb dat soms als mijn draadspanning niet goed is, brekende naalden idem. Op die 7 jaar dat ik naai heb ik nog maar 1 of 2 gebroken naalden gehad (ik ben wel niet altijd intensief bezig daarmee) maar dat kwam toch steeds omdat mijn bovendraad te strak stond.

  2. 12 stuks!!! Keischoon stofje, hopelijk deed het je opa niet te veel hartzeer ;-). Brekende naalden: ik maak die zakjes soms wel met een een naalddikte 100, die breken nooit (bij mij toch nog nooit gebeurd). Mijn vorige Singer die "luid klopte"… was gewoon stuk en onherstelbaar (op den duur). Oei, ik hoop maar dat het dat niet is!!!

Reageer