Nostalgie in digitale boekjesvorm: het vriendschapsboekje

Zoë lanceerde het vriendschapsboekjes-stokje en maakte er meteen een leuke template voor. Ik ving, ging even zo’n 15 jaar terug in de tijd en vulde de twee velletjes van Zoë in.

vriendschapsboekje-1

vriendschapsboekje-2

links naar (een deel van) mijn favoriete blogs: Being my own hero, Bij gebrek aan beter, Fiekefatjerietjes, Gelukkig in de jaren zestig, Ikbenirisniet, Juffrouw Sanseveria, Opgewekte Kapucijnaap, Verbeelding, Villa Lisa, Zolea

Voor de gelegenheid haalde ik ook een oud, papieren vriendschapsboekje uit een der verhuisdozen – eentje uit het jaar 1999.

vriendschapsboekje-oud

Tranen van lachen heeft dat veroorzaakt, want:

 • ik kan absoluut niet tekenen
 • ik was echt geobsedeerd door paarden
 • ik heb nooit jumping of dressuur gedaan (veel te stijf) en ben zelfs maar één keer naar een manège geweest
 • mijn favoriete boek was niet eens een boek (en dat dagblad herinner ik me zelfs niet)
 • de tophit, mwhahaha!
 • ik kon niet eens schrijven wat ik later wilde worden, paardrij-instructrice dus
 • ik hield vroeger blijkbaar heel erg van dieren (maar ik at er toen wel nog, ahum)
 • mijn excuses aan mama en papa!

vriendschapsboekje-kopie

Wat mij nog deed lachen of wat ik vrij hartverwarmend / tamelijk grappig / eigenlijk heel erg schattig vond, waren deze woorden van ex-klasgenootjes:

 • de mooiste film: de eerste film van Get Ready + wat ik later worden wil: danseres van Get Ready + het meest hou ik van: Koen van Get Ready
 • wat ik later worden wil: groot en dierenarts – oliesjeik
 • mijn hobby’s: computer spelen, vissen, luieren
 • het meest hou ik van: Kelly en Mien (haha!)
 • wat ik later worden wil: politieagent (hij is het echt geworden!)
 • wat ik later worden wil: paracommando en computerprogrammeur
 • het meest hou ik van: moeders die niet zagen, geld, aandacht krijgen (…)
 • de mooiste film: Litel Wepen
 • mijn hobby’s: juf pesten
 • het meest hou ik van: mijn ouders (oooouuuh!)
 • het meest hou ik van: een bal (hij is voetballer geworden!)

Haaaa, lang leve vriendschapsboekjes!

Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Nostalgie in digitale boekjesvorm: het vriendschapsboekje

 1. hahaha zalig!
  Die pagina uit dat vriendschapsboekje, zou evengoed van mij kunnen zijn. Ik was ook geobsedeerd door paarden (en andere dieren). Ik ken de Penny trouwens wel nog, ik kreeg dat vroeger elke maand en dat is één van de weinige dingen die ik uit nostalgie niet kan wegdoen :')

 2. Hahahahaha, zo schattig! En wow, ik vond het moeilijk u te herkennen op de foto, je bent heel hard veranderd! Of misschien is dat omdat je zo serieus kijkt op die foto? 😉

 3. Hihihi, dat fotootje is zo schattig, Kelly. Ik herkende je ook niet direct, denk vanwege je eeuwige glimlach die daar (nog) niet present is! En leuk dat mijn blog één van je favorietjes is! Da's toch wel een groot compliment aangezien daar de laatste tijd niet meer zoveel te beleven valt.

 4. Dat je dat bijgehouden hebt! Ik was persoonlijk meer fan van de poëzieboekjes met tekeningen ipv de vriendenboekjes, volgend schooljaar gaat de dochter naar het eerste leerjaar en dan krijgt ze er ook 1.

 5. ik ben werkelijk zeer vereerd om in dat lijstje te mogen staan, danku! Maar vooral geamuseerd door dat jaren '90 boekje – zalig. Bevestigt mijn theorie dat paarden nooit gewoon een hobby zijn maar altijd een lichte obsessie 🙂 Die tophit zit nu ook weer heel de dag in m'n hoofd, waarvoor dank.

 6. Oei, deze had ik gemist, ik moet wat inhalen.
  Heerlijk, vooral die vergelijking met die oude boekjes – en welk meisje wil dat nu niet: een moeder die niet zaagt en aandacht krijgen (lol) en …. *bloos* voor de vermelding, ik lees u ook zo graag 😉

Reageer