Nieuwe kussens!

Ik naaide nog eens iets! Maar mannekens toch. De bouwstorm (term gekozen om extra te dramatiseren, ook al doen we het standaard genomen wel graag, dat aan/in ons huis werken) is hier nog lang niet gepasseerd, als in: voorlopig blijven we nog een paar maanden elk weekend werken. Maar soms hé, soms heb ik eens geen goesting om te werken (of geen materiaal) en dan doe ik eens iets anders. Zoals nieuwe kussens maken.

In ons huis hebben we een wintertuin – of da’s toch hoe we de ruimte noemen. Het is in feite een ruimte met ramen op het zuiden en het westen die functioneert als zonne/warmtebuffer én als serre, over gelijkvloers en eerste verdieping heen. Qua oppervlakte is het groter dan nodig om die functies te vervullen, omdat we er op die manier ook een tweede leefruimte van kunnen maken. Wacht, een foto of twee maakt het wel duidelijk.

Toen er nog geen ramen in zaten en de gevelplanken nog lang niet hingen waar ze hoorden:

Mét ramen, mét afgewerkte gevel en vanuit de tuin-op-het-zuiden gefotografeerd waardoor ge de westelijke ramen maar een beetje ziet MAAR GE SNAPT HET WEL, HE?

Het gelijkvloers van die wintertuin doet voorlopig nog dienst als werkruimte, tuinhuis en houtopslagplek, want ehm, ja, een overdekte tuinberging moeten we nog bouwen. Maar op de eerste verdieping is er ook een verdiepje, ongeveer de helft van oppervlakte van het gelijkvloers. Daar hebben we nog niet veel gezeten en ik vond ineens dat daar weleens verandering mocht in komen. En dus begon ik naar zeteltjes te zoeken.

Maar toffe zeteltjes die passen qua grootte en kleuren ga ik niet direct vinden. Ik wil namelijk tweedehandsjes en ja, dan is de keuze natuurlijk beperkt. Maar kussens voor in die toekomstige zeteltjes, dat kon ik dus wel al maken. En zo geschiedde dus hé!

Materialen

De binnenkussens van de vierkante kussens komen van bij Kudzu. Ze zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen en voorlopig nog eerder aan de stijve kant, maar ik hoop dat ze door ze te gebruiken wat gezelliger opbollen. Het binnenkussen van het rechthoekige kussen slingert hier al jaren en het is gevuld met ikweetnietwatmaarhetvoeltaangenaam.

De rode stof is tweedehands, de grijze is teddyfleece die ik nog liggen had van o.a. mijn matrashoes en de vliegende kraanvogels (GOTS!) komen van jaren geleden van bij Georgette. Die heb ik lang bewaard voor iets speciaals en ik ben zo blij dat ik ze niet al had verwerkt in een ander project. Echt. Zo fan van dat stofje.

 

Voorlopig ziet dat er dan zo uit: een nog niet opgevoegde muur, een opgerold donsdeken, de kussens en een heerlijk felrood tweedehands poefje (= mama wilde het niet meer en ik kreeg het, jeej!).

In dit hoekje moet dus ooit een zeteltje komen.

En daar voor het raam moet een zeteltje voor twee of zo’n loveseatding komen.

En dan nog heel veel planten. Langs alle kanten. En een balustrade, dat ook. Ooit.

Ziet ge ‘t al voor u?

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Nieuwe kussens!

  1. zo knap wat jullie gepresteerd hebben door zelf een huis te bouwen, maar die kussens zo gaaf. Het staat allemaal zo mooi bij elkaar en inderdaad veel planten maakt het allemaal nog mooier

  2. Zo’n mooie kussens Kelly!!! Dat je daar de energie nog voor vindt?! En ja, we zien jullie huis altijd maar groeien, de gevel is echt prachtig. En met je beschrijving zie ik jullie paradijsje vanbinnen al helemaal voor me. Een project van lange adem! Maar dankzij al jullie geduld en moeite, met gegarandeerd levenslange deugd en voldoening! 🙂 xxx

  3. Mijn god, wat ben ik jaloers op jullie huis. Echt prachtig wat jullie gemaakt hebben.
    De kussens zijn schoon! Die combinatie van kleurtjes is echt perfect. Dat wordt zo’n fijne leesplek tijdens de winter.Zo veel licht!

Reageer