Netflixtips!

Oeps, het is al anderhalf jaar geleden dat ik nog eens Netflixtips deelde. Werd er hier niet meer naar Netflix gekeken dan? Maar natuurlijk wel! Afwassen gebeurt hier nog altijd samen met Netflix. Breien met een half oog op het scherm, dat ook nog altijd. En onlangs lasten we nog eens een heuse Netflixdag in, Stefan en ik. Tijd om het nog eens – kort en bondig – te hebben over de series (en films) die je moet zien. Allez, als je wil hé. Mij is het uiteindelijk gelijk naar welke series je kijkt hoor, even goede vrienden!

netflixtips

De sterren na de titels zijn de sterren die ik ook op Netflix geef en staan voor:
* = Hated it
** = Didn’t like it
*** = Liked it
**** = Really liked it
***** = Loved it

Stranger Things *********************

Oeps, ik heb daar misschien wat overdreven met die sterren. Naar Stranger Things ben ik beginnen kijken vanaf het moment dat het op Netflix stond, niet omdat ik er al over gehoord had, wel omdat de titel mij aansprak. Zo eenvoudig kunt ge mij soms overtuigen. Na de eerste aflevering riep ik de Stefan erbij en eiste ik dat we er samen naar zouden kijken. Wat we dan ook deden. Zo gemakkelijk is ook hij soms te overtuigen. Goed. Stranger Things is moeilijk samen te vatten, maar in een paar adjectieven: bizar (ha!), cool, een beetje creepy (of heel erg creepy als je wat gevoeliger bent voor bizarre dingen) en superspannend. De hoofdpersonages zijn trouwens kinderen en zotgoeie acteurs.

The Crown ****

Ik heb niets met koningshuizen, maar de trailer sprak mij wel aan en dus was ik vertrokken – op een reis die ik niet gedacht had te maken. Indrukwekkende Netflix Original, alweer. Ik heb ernaar gekeken als afwasserie, maar ik heb een beetje spijt dat ik niet met meer toewijding heb gekeken.

The Get Down *****

Oh The Get Down! Deze serie vond ik verrassend veel beter dan ik had verwacht. Dat sfeertje, die kracht van jong geweld en jonge liefde en de impact van muziek, ja, ik kreeg er meermaals kippenvel van. En energie, dat ook. Kijk, die trailer geeft dat perfect weer. Als die je niets doet, niet een ietsiepietsie kippenvel bezorgt, scroll dan verder.

Weeds ****

Weeds is al een oudere serie, maar ik had er nog niet van gehoord. Netflix raadde ze mij aan omdat ik Breaking Bad-fan ben. Begrijpelijk, want Weeds gaat over een moeder die zich gedwongen ziet om cannabis te beginnen dealen. Het is allemaal wat luchtiger dan Breaking Bad en ik heb veel gelachen, maar ‘t is niet per se zo’n serie waarvan ik vind dat je ze écht-écht-écht moet gezien hebben. In tegenstelling tot Breaking Bad, bijvoorbeeld. Edoch, leuk tussendoortje.

(ik vond niet direct een trailer in hogere resolutie, wat bewijst dat het écht een oudere serie is – van 2005 al, zeg!)

Orange is the new black, seizoenen 3 en 4 *****

Tja. OITNB is en blijft een topserie, vind ik. Seizoen 4 was minder gefocust op Piper en misschien een beetje donkerder – als ik het mij goed herinner, want ik keek ernaar in juli – maar nog altijd supergoed. Dat kan niet van alle series gezegd worden na hun eerste of tweede seizoen. Ik heb gelachen en ik heb ook superhard geweend. Pfoe, ik zou zo terug beginnen wenen als ik denk aan de reden van dat gebleit. Booyah voor OITNB!

Rita, seizoen 3 *****

Idem als hierboven: Rita is een topserie. Dat schreef ik al na mijn eerste ontmoeting met deze rebelse leerkracht en in seizoen 3 vond ik haar nog altijd een topwijf. Er staat trouwens ook een seizoen over Hjørdis, het brave schaapke uit Rita, op Netflix, maar wat ik daarvan vond, ben ik vergeten.

Narcos *****

Het verhaal van Pablo Escobar. Zo’n sloeber, zeg. Maar nee, echt, wat een crimineel. Alweer een Netflix Original die mij extra blij maakt dat ik een Netflix-abonnement heb. Interessant, spannend, bijtijds bloederig en jeej dat de acteurs ook Spaans spreken. “Plata o plomo?”, zegtem. Ik zag de twee seizoenen en vond ze allebei goed.

FILM: The Fundamentals of Caring *****

Ik kijk meestal naar series, ‘lange’ series met een goed verhaal, graag. Door dat soort series ben ik series pas beginnen appreciëren. In dezelfde mate als ik goeie boeken apprecieer, zelfs. Naar films kijk ik véél minder dan vroeger, maar deze kon ik niet laten passeren. Het verhaal doet enorm denken aan Intouchables, nog zo’n geweldig mooie film. Lachen en traantjes wegpinken, jup.

Is dat alles waar ik naar keek in het afgelopen anderhalve jaar? Nope. Ik heb mijn Netflixtips opgesplitst in drie delen. Anders werd deze blogpost veel te lang. En zou ik mij misschien beginnen schamen. Ahum. (nee jong, no shame, YOLO en al!)

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Netflixtips!

 1. Er staan er wel een aantal tussen die ik wel aan mijn ‘te zien’ lijstje wil toevoegen. OITNB is inderdaad een topper en The Crown heb ik ook kunnen smaken. Maar een aantal series die ik de laatste tijd keek waren ook echte tegenvallers.

 2. Bedankt voor de tips! Ik zet stranger things op mijn watchlist. Narcos stond daar al op en van OITNB moet ik dringend verder naar seizoen 3 kijken. Oh, en Rita kende ik ook nog niet, maar er heeft nog geen enkele Deense serie mij ontgoocheld, dus dat is zeker ook een idee.

 3. Ooh Merci voor de tips… Stranger things was idd fantastisch! Met de fundamentals of caring heb ik echt plat gelegen, vooral met de scène met de grootste os …
  Mijn tips voor jou:
  The last Kingdom, Viking en Saksen verhaal
  Case : IJslandse crimi serie, komt traag op gang, maar neemt je helemaal op sleeptouw…

 4. Stranger Things vond ik ook helemaal fantastisch, net zoals Narcos. OITNB vond ik dan weer gigantisch tegenvallen na anderhalf seizoen. Ik weet zelfs niet meer of ik het derde seizoen uitgekeken heb… Dat zegt al genoeg, denk ik. The Crown wil ik ook heel graag zien, maar ik heb nog maar net Fargo beëindigd (suuupergoed!) en ben nu begonnen aan seizoen twee van How To Get Away With Murder. Daarvan staat helaas enkel nog maar het eerste seizoen op Netflix, maar dat was ook al erg goed. Bij deze heb je al wat tips voor mocht je ineens zonder inspiratie vallen 😉

 5. Wij hebben sinds kort ook Netflix en al is het vooral Johan die er veel gebruik van maakt, ik ben er toch ook al blij mee geweest. Narcos is inderdaad supergoed he! Wij zitten bijna op het einde van seizoen 1, dus gelukkig nog efkes te gaan. Naar The Crown ben ik ook heel benieuwd, dat wordt waarschijnlijk de volgende waar we samen naar gaan kijken.
  Johan is o.a. ook naar Fargo en Hannibal aan het kijken en bij die laatste heb ik er af en toe al spijt van gehad dat ik maar met een half oog ben beginnen meekijken 🙂

Reageer