Netflixtips: vier series waar we samen naar keken

Er zijn series waarbij ik NIET afwas of brei, waar ik mijn hele aandacht aan schenk. Het is een minderheid, want ik combineer seriekijken nu eenmaal liever met een andere activiteit, maar af en toe moet ge een een seriemarathonneke placeren. Dat doen we dan samen. Netflixtips! 

Penny Dreadful *****

Naar deze serie, waarvan er tot voor kort* 1 seizoen van 8 afleveringen van een uur op Netflix stond, keken we op 1 dag. Een zeer luie zondag, jawel. We, dat zijn dus Stefan en ik. Meestal kijken we niet samen naar series (hij is meestal nog niet eens thuis als ik thuiskom en eten begin te maken en de afwas doe), maar Penny Dreadful schrokten we samen op. Zo gulzig. Ik herinner me niet eens dat we die dag geluncht zouden hebben. Of ’s avonds gekookt. Oh well, het was helemaal ingepland, dus het mocht.

Oh ja, misschien nog even vertellen waarover het gaat? Van Helsing, Frankenstein, Dorian Gray en enkele andere personages gaan op zoek naar iemands vermiste dochter. Onderweg gebeurt er vanalles (uiteraard) en als ze niet op zoek zijn, moeten ze ook oppassen dat ze niet zot worden of zo. De scènes zijn soms eng en bloederig, maar het valt wel mee. Denk ik. Mysterieuze Netflix Original met alweer keigoeie acteurs en een verhaallijn waarin je gemakkelijk wordt meegezogen, dat is op dit moment de beste samenvatting die mijn duim zich herinnert.

* Het tweede seizoen is onlangs begonnen, met een aflevering per week, maar ik wacht tot het hele seizoen op Netflix staat, want ik doe niet mee aan ‘wachten op de volgende aflevering’, zot jong!

From Dusk Till Dawn *****

Alweer een Netflix Original, met sterke personages en een spannende opbouw. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Quentin Tarantino en begint op dezelfde manier als de film (ontdekten we later, want de film bekeken we een paar weken nadien ook), maar het verhaal verandert geleidelijk aan vrij drastisch. De sfeer is Tarantino-achtig, waar wij nogal van houden. Een beetje geschift en zo koelbloedig en droog tegelijk. Geweldig geacteerd en wijwillenmeervandat!

Unbreakable Kimmy Schmidt ****

Hilarische serie! Echt! Dertiger Kimmy ontdekt de wereld nadat ze vijftien jaar in een bunker heeft opgesloten gezeten en Kimmy doet dat op een hilarische manier. Zo’n zot, vrolijk personage, ik heb elke aflevering van het eerste seizoen neig gelachen. Stefan ook. Het zijn korte afleveringen, dus het is mogelijk om een seizoen in een namiddag te bekijken. Lachfeest!

Daredevil *****

Het verhaal is niets nieuws: jonge man wordt ‘blinde’ superheld na een accidentje met radioactief materiaal. Maar dit is een Netflix Original. Daarom wilde ik dit zien. Daarom werd ik niet teleurgesteld. Sterke personages, zo geloofwaardig geacteerd, zo spannend in beeld gebracht. Stefan schrok toen ik vroeg of we er samen naar zouden kijken, want ja, ‘t is Daredevil, een verfilmd stripverhaaltje. Maar het is ook een Netflix Original. Reden genoeg om het een kans te geven. En zo geraakten we alweer tijdelijk verslaafd, vanaf aflevering 1.

Meer Netflixtips nodig? Hier en hier.
Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Netflixtips: vier series waar we samen naar keken

  1. Arrow vond ik ook een goeie, nu even een week niks, want na een maand gratis netflix en 2seizoenen arrow + hier en daar eens een aflevering van iets +kids zitten we al bijna aan onze downloadlimiet!!!! serieus minpunt van netflix dus Unbreakable ook geweldig trouwens!

Reageer