Netflixtips: niet al te serieuze series (1)

Aaaah, Netflix, ik blijf fan en ik blijf lustig netflixen, in combinatie met afwassen en vaker en vaker zelfs met koken. Niet al te serieuze, moeilijke series zijn daarvoor ideaal. Ook met z’n tweetjes kijken we eerder naar pure-ontspanning-series dan naar al te dramatisch gedoe, in het kader van ‘het leven is al serieus genoeg’ ofzo. Dus hoppa, Netflixtips! Dit waren enkele series die mij / ons de afgelopen maanden geamuseerd hebben!

De sterren na de titels zijn de sterren die ik ook op Netflix geef en staan voor:
* = Hated it
** = Didn’t like it
*** = Liked it
**** = Really liked it
***** = Loved it

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency *****

Naar deze absurde Netflix Original keek ik met Stefan, en we waren allebei nogal fan. Het is eigenlijk moeilijk samen te vatten waarom, of wat er precies gebeurt, of waarom het zo goed is, want eigenlijk is het gewoon allemaal zo absurd. Misschien was dat nog het plezantste, dat het zo’n serie is die zichzelf niet te serieus lijkt te nemen. Wij bleven een beetje achter met het gevoel van ‘waar hebben we nu eigenlijk naar gekeken?’ – terwijl we wel met veel plezier gekeken hebben. Entertainment en absurditeit, hoezee!

Grace & Frankie *****

Oh, Grace & Frankie! Wat een geweldig duo. De dames zijn elkaars tegenpolen, maar doordat hun mannen blijkbaar verliefd zijn op elkaar gaan de dames bij elkaar wonen. Dat leidt tot heel erg grappige conflicten en ruzietjes en bij momenten tot iets wat op vriendschap lijkt. Heel veel gelachen, hiermee. Ik heb de 2 seizoenen gezien en genoot van beide.

One day at a time ****

Ook een Netflix Original, maar deze keer een sitcom, en dan nog een waar ik met Stefan naar keek. We keken naar de pilot zonder verwachtingen, maar Stefan was direct gecharmeerd door de familie van Cubaanse origine. Sitcoms zijn niet mijn favoriete genre, maar toch, gelachen en traantjes gelaten hebben we. Ja, hij ook. Maar sssst, ik heb dat niet geschreven, hé.

Jane the Virgin ****

Haaa, nog zo’n serie die zichzelf niet te serieus neemt (2 seizoenen op Netflix). Het is een parodie op een telenovela vol overdrijvingen, totale absurditeiten en romantiek, maar goed geacteerd en er zit iets in. Ik heb gebulderd van het lachen, maar écht. Vooral Rogelio de la Vega heeft mij tot tranen toe doen lachen. Ik was ook nogal fan van het latino sfeertje. En ook wel van het feit dat Jane niet veel te mager is. Bon. Je kan er niet echt mee uitpakken op feestjes vol intellectuelen, maar als dat je niets kan schelen: must see! (de trailer doet de serie geen eer aan, dus een kort interviewke dan maar!)

Don’t Trust the B—- in Apartment 23 ****

Ik moest al even nadenken wat ik hier nu precies van vond, want ik keek ernaar in augustus. Heerlijk verstand-op-nul en gewoon lachen dankzij de bitch van appartement 23. Ik moet ook wel toegeven dat ik Krysten Ritter, Chloe dus, graag zie spelen, zowel in deze ‘onnozele’ rol als in haar serieuzere rol in Jessica Jones. Ook grappig: James Van Der Beek, beter bekend als Dawson van Dawson’s Creek, speelt ook mee, als zichzelf. Grappig, ze.

Oh ja, vooraleer jullie denken dat ik elke serie goed vind, ho maar! Daarover schrijf ik meestal gewoon niet, of als er zijn die mij niet aanstaan na een of twee afleveringen, stop ik met kijken. Series die mij minder deden, waren bijvoorbeeld Love, Outlander, Nashville, Haters Back Off en dan vergeet ik er wel nog. Dat waren drietjes, behalve Haters Back Off. Omwille van de titel wilde ik het eigenlijk niet haten en heb ik geprobeerd, maar bah zeg, wat was dat?! Die kreeg dus 1 ster. Tja.

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Netflixtips: niet al te serieuze series (1)

  1. Merci voor de tips! Ik heb regelmatig nood aan iets dat niet te veel van de grijze celletjes vergt, maar tegenwoordig zijn series vaak nogal intensief en mag je geen seconde missen. Dus deze tips zijn heel welkom!

  2. Grace en Frankie vond ik ook super. Jane The Virgin heb ik dan weer afgezet na een paar afleveringen, misschien nog eens een kans geven. De rest staat nog in mijn lijst :-). Ik vond Outlander en Nashville dan weer erg leuk!

  3. Momenteel ben ik verdiept in Jane the Virgin. Outlander vond ik dan weer geweldig! #teamJamie
    Vriendinnen hadden me Crazy Ex-Girlfriend aangeraden en daar heb ik tranen met tuiten bij gelachen. Perfect als je nog een nieuwe niet-te-serieuze serie zoekt!

  4. tof zeg! dankjewel voor de tips! altijd leuk om eens iets nieuws te proberen 🙂 (enige probleem is dat ik dan soms alles ineens wil zien en dan kom ik tot niks anders meer 🙂 ) ik ga ze alleszins pinnen 🙂

  5. Ik kende ‘Don’t trust the B- in appartment 23b’ niet, maar het lijkt me wel iets leuks en luchtigs tussendoor. Vind Krysten Ritter namelijk ook echt leuk, zelfs al toen ze in Gilmore Girls speelde. Ik kijk momenteel Call the Midwife, niet heel luchtig maar ook niet extreem zwaar. Vind het een mooie serie 🙂 Outlander staat wel nog op het lijstje om te kijken, hoor echt uiteenlopende meningen erover.

Reageer