Netflixtips: favorietjes van de afgelopen twee jaar ofzo

Amaaaaai, ‘t is bijna twee jaar geleden dat ik nog eens Netflixtips gedeeld heb. WAAR IS DE TIJD NAARTOE? Ik had hier blijkbaar nog twee concepten klaarstaan met tips, bedoeld voor februari en maart 2017, maar die zijn dus blijkbaar nooit gepubliceerd geraakt. Ik snap het ook niet goed, oké?

Bon. We doen alsof er niets gebeurd is en ik neem gewoon efkes de draad terug op. Ik kijk nog altijd naar Netflix terwijl ik de afwas doe (met de hand dus hé, mannekes), en vaak ook terwijl ik kook (op ‘t gemakske), en heel soms als ik in de fitness loop te zweten op de loopband, en naar sommige series kijk ik ook schaamteloos zonder de combinatie met handenarbeid. ‘t Is 2019 – dat moet kunnen, hé. Bij deze dus een paar favorietjes van de afgelopen twee jaar ofzo.

A Series of Unfortunate Events

Misschien vind ik dit zo goed omdat ik als tiener de film zag en ik en mijn vriendinnetjes daar zo zot van waren, maar toch: deze serie vond ik echt de max. Zeker seizoen 1 is hard de moeite als je houdt van een serie met een serieuze hoek eraf, een duister randje, wat ‘chiquer’ en soms zelfs ietwat poëtisch taalgebruik en een kleine portie surrealisme. Het tweede seizoen was ook goed en het derde seizoen staat sinds kort ook online, en ik kijk er al naar uit.

Atypical

Kijk gewoon naar die trailer. Ik heb gelachen en geweend. Sam is de max.

Big Mouth

HILARISCH, dit. Oké, de humor moet je liggen, en het onderwerp is misschien ook niet voor iedereen geschikt. Maar als je gemakkelijk kan lachen met de ongemakkelijkheden die bij puberen kunnen horen en van de betere tekenfilm voor volwassenen houdt, hou je wellicht toch wel van Big Mouth. Kom, wie geeft het een kans?

Bird Box

Oh ja, toen ik een tijdje geleden de trailer zag passeren, voegde ik deze film direct toe aan mijn Lijst. Een paar jaar geleden heb ik het boek gelezen, en dat vond ik wreed goed, dus was ik wel benieuwd naar de verfilming ervan. Awel, de film was minstens even goed als het boek, als je ‘t mij vraagt. Spannend en met Sandra Bullock en goed voor een avondje op het randje van uw zetel zitten.

La casa de papel

Als je hier nog niets over hebt gehoord, heb je in een grot geleefd. Of hou je gewoon niet zo van series. (Maar waarom leest ge dit dan?) Bon, wat mij betreft, is dit een van de beste series in tijden. Ik hou ervan dat het in het Spaans is, het verhaal zit goed ineen en het is zo spannend dat ge niet anders kunt dan bingewatchen.

The end of the fucking world

Als je wel houdt van een beetje veel awkwardness met een duister randje, kan dit je weleens bevallen. Nogal atypisch, zowel qua sfeer als verhaal, en met plotwendingen die we niet hadden zien komen.

Glow

Girlpower, baby! Ik was serieus fan van de eighties-setting en de glamour en de glitter (die me anders niet veel zeggen). Plezant, plezant!

Good Girls

Nog meer girlpower, baby! Maar van een heel ander genre dan wel. Nogal Breaking Bad, maar dan met drie vrouwen in de hoofdrol, elk met hun (desperate-)housewive-problemen die ze willen oplossen door illegale praktijken. No guts, no glory en al.

The Good Place

Ik heb precies wel iets voor sterke, vrouwelijke personages in de hoofdrol. In The Good Place is dat Eleanor Shellstrop. Wat een pateeke! Een beetje getikt en zelfs wat gemeen en egoïstisch … niet de doorsnee vrouwelijke rol, en misschien alleen al daardoor echt de max. Hardop lachen, dat heb ik al elke aflevering minstens twee keer gedaan. Niet dat ik het geteld heb.

Please Like Me

Amaaaaai, deze serie is ECHT ZOOOOO GOED. De avonturen van Josh hebben mij ontroerd, serieus hard doen lachen en ook wel aan het denken gezet. De serie voelt zo echt aan, het-leven-zoals-het-is-echt, vol doodnormale dagen maar ook absurde gebeurtenissen, inclusief de occasionele onaangename. Please Like Me valt zelfs in de categorie ‘series die ik nog wel eens zou bekijken’ en, komende van mij, wil dat wel al redelijk wat zeggen. De vier seizoenen staan op Netflix (‘t is een serie van 2013-2016), dus ga dat bingewatchen!

The Ranch

Ha, een heuse sitcom in dit lijstje! The Ranch is echt zo’n gezellige serie. Ik word altijd zo’n beetje getransporteerd naar een setting waarin ik niet eens ben opgegroeid, maar die toch vertrouwd aanvoelt. Het is nogal voorspelbaar en op een manier gemakkelijk (oké, ik vind efkes geen beter woord), en de humor is gewoontjes, maar soms is gewoontjes net dat wat ge nodig hebt. En een beetje Ashton Kutcher kan ook nooit kwaad.

Santa Clarita Diet

Totaal absurd en zo hilarisch, dit. Ik vermoed dat je wel tegen wat bloed en gortigheid moet kunnen (no problemo voor mij!). Maar je krijgt er wel wat voor in de plaats. Sterkere buikspieren van al dat lachen misschien zelfs.

You Me Her

Aha, nog eens een ietwat serieuzere serie. You Me Her gaat over liefde en verlangens en onzekerheden en al wat komt kijken bij het complexe gegeven dat polyamorie is. Er komen thema’s in die niet in de gemiddelde serie naar boven komen (of toch niet in de series waar ik naar kijk), en dat maakte het voor mij zo’n goede serie.

Allez, ‘t amusement hé!
Volgend bericht
Vorig bericht

Een reactie op “Netflixtips: favorietjes van de afgelopen twee jaar ofzo

Reageer