Netflixtips: wat ik de laatste tijd zoal gezien heb

Normaal komt hier een intro maar ik heb eigenlijk weinig te zeggen, dus kom, we vliegen er direct in.

After Life

Zijn vrouw is dood. Hij haat de wereld. Hij steekt dat niet onder stoelen of banken. ‘t Is bedacht door Ricky Gervais. Hij speelt zelf de hoofdrol. En echt, bleiten dat ik gedaan heb. Ik werd er blij én verdrietig van. Allez en da’s nu heel simplistisch verwoord. Van ‘t beste dat ik al gezien heb dit jaar, dat sowieso. Alleen kijken als je het leven niet te donker ziet, want anders ga je ‘t misschien nog donkerder zien.

Working moms

Ik vind dit zo’n grappige serie, echt volledig tegen mijn verwachtingen in. Want allez, het gaat over moeders en ik vermoed dat veel moeders er zich in kunnen herkennen, maar ik ben geen moeder en ik heb nog altijd geen ambitie om er een te worden, dus ik dacht dat het niets voor mij zou zijn, of dat ik me zelfs eerder zou ergeren aan de personages. Maar niet dus. ‘t Is gewoon grappig. Effenaf. Ideaal als je zoekt naar iets licht verteerbaars waarmee je soms eens kunt gniffelen om de herkenbaarheid. Of gewoon om wat Kate allemaal uit haar botten slaat.

Orange is the new black

Natuurlijk heb ik het hier al eens over gehad, maar ik wil het nog eens zeggen. OITNB is een van mijn favoriete series aller tijden en het laatste seizoen staat sinds kort op Netflix en ik heb een paar keer geweend en zo veel gelachen en nog vaker zoiets gedacht van “allez die ga ik echt missen”. Er zullen er zeker zijn die het strontbeu waren, maar ik vond ook dit laatste seizoen de max en ik vind dat ge echt moet kijken.

Expedition Happiness

Een jong koppel gaat op zoek naar geluk in de wereld met een omgebouwde schoolbus. Dit is eigenlijk gewoon zowat hun videoverslag / vlog van hun reis. Ik volg tegenwoordig nogal wat Instagramaccounts die hun foto’s taggen met #vanlife, dus ge kunt wel zeggen dat het mij intrigeert, dat soort van ontdekkingstrips. Toen ik deze ‘documentaire’ zag passeren, voegde ik hem dus toe. Ze delen heel schone beelden van indrukwekkende natuur, maar ook de minder toffe aspecten die erbij kunnen komen kijken. En vinden ze dan dat ultieme geluk, eigenlijk feitelijk?

Sex Education

Onervaren jongen geeft seksuele voorlichting aan medeleerlingen. Veel awkwardness, sterke personages, hilarische, cringeworthy situaties alom. Ik heb een zwak voor coming of age series, moet ik wel zeggen. Maar toch, deze Netflix Original is zeer bingewaardig.

 

 

Voor de rest zag ik nog seizoen(en) van andere series die ik hier al vermeldde, maar die ik gerust nog eens kort wil aanraden:

  • La casa de papel. Geweetwelwaaromtoch?
  • Good Girls. Girl power en al.
  • Grace & Frankie. Idem, maar van iets rijpere vrouwen.
  • Santa Clarita Diet. Oh zo vermakelijke absurditeit.
  • You Me Her. Interessant, to say the least.
  • One Day at a Time. Als het extra luchtig mag zijn.
  • Black Mirror. Mind. Blown. Every. Fucking. Time.
  • Stranger Things. Zo veel hartjes voor seizoen 3.
Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Netflixtips: wat ik de laatste tijd zoal gezien heb

  1. Grace & Frankie heb ik onlangs ontdekt en echt in één ruk uitgekeken. Zo’n zalige serie! 😀 Alleen jammer dat ik nu kei lang moet wachten op ‘t nieuwe seizoen, haha!

Reageer