Nekeer iets anders: een quichke

Tussen al dat genaai van de laatste dagen door moet ik ook nog eten zien te maken. Vorige week maakte ik een veganistische preiquiche, met een heerlijke bodem uit speltbloem, lijnzaad, walnoten, olie en water. Redelijk snel klaar, en bovenal enorm lekker, als je graag prei eet tenminste.
Mmmm, zonnebloempitten…
En zei ik al dat ik graag peterselie eet?
En graag buiten eet in de lente?
Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Nekeer iets anders: een quichke

  1. Dat was hij inderdaad! Maar een uitdaging, dat helemaal niet hoor, het was zelfs 'toevallig', het was namelijk niet echt de bedoeling om hem veganistisch te maken… Maar het zal ook geen traditionele quiche zijn natuurlijk. Maar goed, hij smaakte alleszins enorm lekker! 🙂

  2. De bodem komt van hier: http://becomingvegan-monique.blogspot.com/2009/11/hartige-taartjes-van-prei-en-zoete.html. Ik heb het aangepast, bij gebrek aan koolzaadolie (ik denk dat ik gewoon olijfolie gebruikt heb). Vulling: 3 stengels gestoofde prei en wat gekookte aardappelen, dat wat platdrukken, peper en zout toevoegen, en daarover wat sojamelk gieten, en dan de zonnebloempitten, en dan 30 minuten in de oven op 180° 🙂 Het was een beetje op het gedacht, hopelijk vergeet ik niets cruciaals 😉

Reageer