Natural Beauty Shoot, getest en meer dan goedgekeurd

Een paar maanden geleden nodigde Iris me uit voor haar tiende Natural Beauty Shoot. JA! Natuurlijk wilde ik gaan. Een paar jaar geleden had ik al eens een nieuwsbrief gekregen over zo’n Shoot en toen was mijn interesse al direct gewekt. 100% natuurlijke cosmetica leren kennen én niet alleen informatie over de juiste kleuren, maar ook een paar mooie foto’s eraan overhouden? Count me in!

Maar Lier, waar de winkel van Iris is, vond ik toen toch wat te ver. Nu (allez, ik bedoel ‘ergens in mei’) mocht ik langsgaan in ruil voor een verslagje met foto’s en dus zocht ik snel een gelukkige om me te vergezellen op die lange weg naar het charmante Lier. Dat werd Evy, mijn beste vriendin. “Fotografe of ‘model’, wat wil je zijn, Evy?” Ze koos voor de rol van model. Totaal begrijpelijk, natuurlijk. En dus leefde ik me nog eens uit met mijn fototoestel. Klaar voor een photo overload? (Wees gerust, ‘t is een kleine selectie, want ik nam er op die korte tijd 170 … Ahum.)

Wat houdt zo’n Natural Beauty Shoot in?

In ’t kort: visagie + fotoshoot + goodiebag + shoppen, als ge dat wilt.

In ’t lang? Wel. We kwamen aan in de winkel en mijn aandacht werd direct naar het midden van de winkel gezogen. Daar stond zo veel lekkers klaar. Echt, zo veel. Allemaal biologisch, uiteraard. Jup, ik was al direct content. We kregen ook een glaasje bio-bubbels aangeboden. Feest!

Maar goed, we waren er voor natuurlijke cosmetica! Vooraan in de winkel was er een hoekje ingericht, waar Evy plaatsnam. De visagiste stelde enkele vragen en vloog er dan meteen in, met kwastjes in de aanslag. Terwijl ze bezig was, bestudeerde ze het model en gaf ze tips qua kleuren.

Een halfuur later was Evy nog mooier dan ze al is zonder make-up. Een halfuur, da’s vrij snel, maar ook meer dan lang genoeg voor een natuurlijke, alledaagse look. Heb je vooraf al concrete vragen bedacht over welke kleuren je bijvoorbeeld best gebruikt of waarop je best het accent legt (of net niet), wacht dan niet te lang om die te stellen – want voor je het weet, is dat halfuurtje al voorbijgevlogen!

Daarna volgde natuurlijk de Shoot van de Natural Beauty. Ook hier: aangename sfeer & no stress, maar gewoon genieten. Oké ja, in de spotlight, maar toch: genieten. De fotografe hield rekening met Evy’s wensen, toonde de foto’s meteen op de computer en nam nog een reeks foto’s en nog een reeks, om na een klein halfuurtje dé drie foto’s te kunnen selecteren die ze later zou bewerken en doormailen naar Evy.

Welke make-up wordt er gebruikt?

Ik plak hier even wat Iris zelf schrijft in haar aankondiging van de Shoot:

De make-up merken die gebruikt worden zijn Logona, Liquidflora en Purobio. Alledrie zijn het gecertificeerde natuurcosmetica merken. 100% natuurlijk, 0% rotzooi. Dus geen parabenen, siliconen, minerale olie, hormoonverstoorders of andere bedenkelijke ingrediënten. Wel met biologische planten-extracten, geschikt voor veganisten (dus zonder dierlijke ingrediënten) en dierproefvrij.”

Klinkt goed, toch?

Maar! De Natural in de naam Natural Beauty Shoot heeft een dubbele betekenis, leerde ik. Het gaat er niet alleen om dat de producten natuurlijk zijn, maar de visagiste streeft ook naar een natuurlijk resultaat. Het is ook nog eens de bedoeling dat je de look thuis zelf kan reproduceren, dus nope, geen al te speciale trucjes. De basiskneepjes, goeie producten en je eigen stralende zelve, dat heb je nodig om jezelf te kunnen omtoveren in een extra stralende vrouw.

Na afloop krijg je nog een make-up-paspoortje, waarop de visagiste alle producten en de precieze tinten die ze gebruikt heeft, noteert, zodat je eenvoudig de producten achteraf kan bestellen (of direct kopen natuurlijk – en dan krijgt ge wat korting!).

Wat vond Evy ervan?

Ja, die was natuurlijk content! Evy is al wat langer bezig met make-up, dus zij weet er wel meer van dan ik. Zij vond het vooral geweldig en enigszins verrassend dat er zo veel keuze was qua producten en varianten. Natuurlijke foundation, da’s bijvoorbeeld meer dan enkel een lichte en een donkere versie, leerde ze. Ze vond het enorm ontspannend, van begin tot eind. Het hele concept is dan ook echt AF. Hapjes, drankje, make-up-sessie (met fixerende spray op het einde!), ontspannende sfeer tijdens de korte fotoshoot … En Iris weet waarmee ze bezig is. Geen bullshit, wel correcte info en een oprechte glimlach. Dat wist ik al langer, maar kijk, altijd fijn als je beste vriendin je gelijk geeft. Moehaha.

Filmpje!

Ook eens naar een Natural Beauty Shoot gaan? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Druantia en dan blijf je automatisch op de hoogte. Op 15 oktober gaat de eerstvolgende Shoot door. ‘t Is maar dat ge ‘t weet, hé!

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Natural Beauty Shoot, getest en meer dan goedgekeurd

    1. Merci voor het enthousiasme! 🙂 Da’s telkens een volledige dag, een uurtje per ‘model’. Wij waren toen de eerste en je kruist ook wel even de volgende deelneemster, maar het is dus wel rustig en je krijgt alle aandacht 🙂 Echt plezant 🙂
      En haha ja, die hopeloze achterstand … ik denk dat ik beter opgeef om hem te proberen inhalen :p

  1. Leuk! Ik deed al eens een visagie-sessie van Druantie mee bij de opendeurdag van Meer Dan Mooi in Zammel. Was heel fijn om dat eens te laten doen. Met een photoshoot erbij zal het nog wel extra speciaal zijn.

  2. Heel tof concept! Zo fijn om meteen voor elke optie een natuurlijk product (of alternatief als je er meer van kent dan mijn onbestaande make-upkennis 😉 ) te leren kennen 🙂
    De make-up van Evy is heel geslaagd, inderdaad heel natuurlijk! Misschien toch eens overwegen om zoiets ook te doen, want toen ik bij de Body Shop eens een korte make-upsessie kreeg, was het resultaat toch nog té opgemaakt naar mijn goesting… Nu mijzelf nog over het gevoel zetten dat dat te luxueus is om zomaar eens te doen 😉

Reageer