Naaiweekend – editie 3

Onlangs ging ik terug mee op naaiweekend met een bende topdames. Het was mijn derde keer en ik ging er bijna niet over geblogd hebben omdat 1) ik tegenwoordig heel erg weinig vrije tijd heb en 2) een groot deel van jullie het al weet, namelijk de personen die het op Instagram zagen passeren. Maar toen dacht ik: hop, 20 minuutjes krijgt ge om er gauw over te schrijven, Kelly, en ik zette de timer. Want 1) zo’n naaiweekend, dat is zodanig memorabel dat ge het gewoon MOET toevoegen aan uw virtuele archief en 2) niet iedereen zit op Instagram.

naaiweekend

Ook dit jaar op naaiweekend kon ik mij niet bedwingen
om op dezelfde sokkel te gaan staan. ?
En dit jaar was @no_butterfly snel genoeg om het vast te leggen ??

Weken, nee, maanden keek ik er al naar uit, naar het naaiweekend. In mijn 2017-in-lijstjes-schriftje had ik nieuwe lijstjes gemaakt: ‘wil ik proberen maken op naaiweekend’, ‘voorbereidingen die ik daarvoor moet treffen’ en natuurlijk een inpaklijstje. Het is me niet gelukt om alle projecten voor te bereiden (lees: patroon + stof knippen), en voorbereiding is nochtans half the fun, maar ik heb me geen seconde verveeld die twee dagen. Natuurlijk niet.

Dat ik er zo van genoten heb, heeft verschillende redenen. Het gezelschap op de eerste plaats, natuurlijk, en het samen ijverig werken aan iets wat we graag doen. Dat sfeertje van opperste concentratie, afgewisseld met verhalen en gelach, ja, daarin vertoef ik maar al te graag. Ik voelde me er ook al wat thuis, want de locatie was dezelfde als vorig jaar. Ik deed ook mijn yogamatje mee op vraag van Kris en samen deden we op zaterdag wat yoga met Adriene, buiten in het zonnetje – heerlijk! En het aspect van ‘voetjes onder tafel en eten maar’, ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds, ja, daar heb ik ook terug van genoten – ook al kook ik graag. Als eens AL JE TIJD kan gaan naar je hobby, dan zou het jammer zijn om daar niet vollenbak van te profiteren, hé.

Het was ook nog eens een weekend zonder wekker en dat deed me ook meer deugd dan ik verwacht had. Toen ik toezegde om mee te gaan op weekend, was dat in de veronderstelling dat we eind april al lang in ons eigen huis zouden wonen. Ahum. Niet dus. Nee, integendeel. Maart, april en mei zijn de drukste maanden als het gaat over ons bouwavontuur en dat maanden op voorhand ingeplande naaiweekend was dan ook een welkome afwisseling van de weekends-op-de-werf (of ja, minstens zaterdagen-op-de-werf).

Wat maakte ik? Ik transformeerde twee ongedragen kledingstukken van een vriendin naar kledingstukken die ze nu normaal gezien wel terug zal dragen, naaide een blouse en een kleedje voor mezelf en knipte stof voor een andere blouse en voor een nieuwe tas. In de blouse moeten nog knopen en knoopsgaten, maar het kleedje passeert hier binnenkort gegarandeerd. Die andere blouse en de tas? Welja, die zal ik wellicht pas kunnen afwerken nadat we verhuisd zijn. Ik kijk er al naar uit om die stuks in mijn atelier af te werken!

En hop, intussen is de schrijftimer afgelopen. Nu gauw nog foto’s selecteren en hoppakee! Rest mij enkel nog eens te herhalen wat ik al op Instagram schreef: “Uitgelaten vertrok ik vrijdagavond, uitgelaten en twee zelfgemaakte kledingstukken plus 2 stukken in wording rijker kwam ik zondagavond terug thuis. Merci voor het fantastisch deugddoende weekend, ladies! ?”

naaiweekend groepsfoto

Merci, echt, Sofie, Kris, An, Nina, MamC, Saskia, An, Annick, Patricia, Elke, Liesbeth en Fien. Ik heb (alweer) niet met iedereen kunnen babbelen, maar het was een de max om erbij te zijn.

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Naaiweekend – editie 3

  1. Elke keer als ik hier iets lees over zo’n naaiweekend, denk ik ‘dat moet,ik dringend ook eens organiseren met mijn vriendinnen!’. Ziet er superleuk uit. En relaxed. En creatief! En dat eerst stuk op die foto: tof stofke!

  2. Ik zou dat ook zo graag eens doen zo’n weekend.
    Ik zag er eentje aangekondigd worden bij Femma, maar er zijn wat bezwaren. Ten eerste de prijs van €399 vind ik ondanks de wondermooie locatie echt wel een beetje teveel van het goede. Die locatie is ook op 150km van mijn voordeur en het is in december (welk weer is het dan om te rijden?)
    Ooit zal het wel eens lukken zeker?

  3. Klinkt zalig! Net wat je nodig had om er eens heel even tussenuit te zijn! Ik krijg zelf altijd enorm veel inspiratie van met gelijkgestemde mensen samen te zijn, en dat zal voor jou niet anders zijn wellicht!

Reageer