Naaimachine-tekeningen

Enkele weken geleden maakte ik een uilenkleedje. Enkele mede-naaidames vroegen mij hoe ik dat gedaan had, zo getekend met de naaimachine, ik snap waarom, want ‘t is echt plezant en ‘t kan een heel tof effect geven. En ik in al mijn goedheid / impulsiviteit dacht meteen: “goh, ik zal gauw eens een filmpje maken, met uitleg en een tof muziekske en zo!” Maar dan herinnerde ik me weer dat onze camera kapot is (oorzaak: de camera + oplader zat eens in het stopcontact van een stopcontactdoos met schakelaar, die ik ‘s morgens aanlegde – ah ja, want wij houden niet van in-stand-by-nog-energie-verbruikende toestellen – en die aldus een plotse  ‘stroomstoot’ langs de oplader in de camera jaagde, waarna we enkel nog een beetje rook en een ontplofgeluidje in het toestel hoorden, snif snif).
Maar goed, eigenlijk is dat helemaal geen ramp (het feit dat ik het niet zelf kan filmen he, de dood van onze camera is dat uiteraard wel), want ik heb dat tekenen met de naaimachine niet zelf bedacht he. Ooit ben ik daarvan eens een uitleg tegengekomen, en na wat zoekwerk heb ik die link bij eloleo teruggevonden. Dus bij deze: HIER vind je een duidelijke (Engelstalige) uitleg. Ik heb het niet allemaal gelezen, maar ik denk dat ‘t wel duidelijk zal worden. ‘t Is alleszins heel simpel, veel simpeler dan de lange uitleg doet vermoeden. Ga ervoor en deel uw resultaten met ons! 😉

Mijn eigen vorige tekeningen:

De cowboyhoed was mijn eerste tekening, de fiets de tweede, de uil de derde. Ik beweer niet dat ze perfect zijn of zo, maar ze zijn wel gelukt. En als het mij van de eerste keer tamelijk goed lukt…

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Naaimachine-tekeningen

  1. Even voortbordurend op dat uilen-thema: ik heb pas je blog ontdekt en ik viel echt als een blog voor de portefeuille die je van die uiltjesstof hebt gemaakt. Echt zo leuk gedaan!

    Is het mogelijk dat je er nog zo eentje maakt, en dat ik die dan kan ruilen voor geld of iets anders?? Ik heb denk ik wel genoeg leuke dingen om eventueel te ruilen. Ik dacht ik vraag het even, even kijken wat je er van vindt!

    groetjes Oryx

Reageer