Muurschildering

Al voor we hier woonden, zat ik met het idee om een boom / tak op een muur in mijn witte creakamer te schilderen. De creakamer werd begin juli vorig jaar wit geverfd, het takkenplan werd toen weer op de lange baan geschoven. Maar eergisteren dacht ik plots: nu ik thuis ben (werkloos – week 4), moet ik ervan profiteren en iets doen dat er anders niet van komt. Verven dus.

De uitverkoren plaats was de schoorsteenmuur (zonder functie, want centrale verwarming, maar de schouw is nog steeds aanwezig). De vlekjes zijn vetplekken van namaaksjieken (Pritt Poster Buddies heet dat blijkbaar) waaraan foto’s hingen. Die moesten dus zoveel mogelijk oververfd worden. Er werd getekend, geknipt, overgetekend, gegomd en uiteindelijk goedgekeurd. 

Gisteren was dan dé dag. Er werd een restje natuurverf van zolder gehaald (kleur: wijn). De wapens werden bovengehaald. Er werden extra wapens van de schoonmoeder geleend, want fijnere penseeltjes bleken geen overbodige luxe te zijn. 

En ik zou dat raprap eens verven. Die raprap werd al snel een ganse namiddag + 2/3e avond. De uren gleden voorbij, mijn rechterschouder werd stilaan lam…

Maar ‘t is gelukt. En ik ben enorm blij met het resultaat.

Volgend bericht
Vorig bericht

31 reacties op “Muurschildering

  1. Amai, bewondering!
    In het begin van je verhaal dacht ik dat het zo'n simpele tak ging worden, maar je hebt er echt je werk van gemaakt.
    Wij hebben zoiets op onze kleerkast, maar ze is nog altijd niet helemaal af.
    (en jij werkt zoiets in één lange dag af)

  2. Bedankt voor de link 🙂
    Wat een indrukwekkend knappe muurschildering! Mijn probeersel in de Paasvakantie zal heel wat bescheidener zijn… Maar dit werkt zeker inspirerend 😉

Reageer