Mocht ik in Rotterdam wonen …

Mijn beste vriendin en haar lief verhuisden enkele maanden geleden naar Rotterdam. Dat is zo’n twee uurtjes rijden van waar wij wonen in België. Elkaar vaak zien is dus onmogelijk, maar als we elkaar zien, dan zorgen we dat het telt. Onlangs ging ik voor het eerst logeren bij hen. Booyah, direct twee nachten. Zo, dat kon al tellen.

We hadden maar één volledige dag, en in die tijd namen we de metro naar het centrum, waar zij de gids speelde en ik verbaasd rondkeek. Er valt nog véél te ontdekken (ik vroeg en kreeg een heleboel tips via Instagram, merci!), maar dat is voor de volgende keren dat ik in Rotterdam ben. Terwijl ik er rondliep, was ik wel aan het fantaseren. Hoe zou mijn leven er kunnen uitzien? Wat zou ik doen? Waar zou ik zoal vertoeven? Voilà, ideetje voor een blogpost!

Mocht ik in Rotterdam wonen …

 • Dan zou ik regelmatig bij Maak een taartje delen met die vriendin. Maak is een heerlijk plekje dat er eigenlijk ongeveer uitziet zoals het eethuisje dat ik zou hebben als er in mijn leven totaal geen beperkingen waren. Ik voelde me er direct thuis, ja.
 • Dan zou ik af en toe gaan eten bij Gare du Nord, een oud treinstel dat is omgebouwd tot bio-vegan restaurantje. Het eten was heerlijk en de prijs vriendelijk voor de portemonnee.
 • Dan zou ik mijn boodschappen onder andere doen in de Markthal. In dat gigantisch indrukwekkende gebouw zijn er een heleboel kraampjes waar je gemakkelijk je eigen potjes kan laten vullen met producten in bulk: kruiden, olijven, zongedroogde tomaten, gedroogd fruit, noten, pitten en zaden, brood … Yum!
 • Dan zou ik me af en toe wellicht nog verwonderen hoe modern Rotterdam is. Ik had er geen idee van, maar Rotterdam was alleszins véél moderner dan ik me had voorgesteld.
 • Dan zou ik even snel fietsen als de meeste Nederlanders die ik heb voorbij zien zoeven.
 • Dan zou ik ook vaak de metro nemen, want de metro in Rotterdam voelt zo veel veiliger dan de metro in zeg maar Brussel. Het openbaarvervoersysteem is trouwens ook veel gemakkelijker dan in België, vond ik.
 • Dan zou ik ook wel veel vrienden en familie missen, en dan vooral de spontane ‘komt ge vanavond bij ons?’-bezoekjes. Dus ja, ik blijf toch maar in België.

rotterdam-maak-gezellig

Tip: reizen met de Flixbus!

Met de trein naar Rotterdam reizen was schandalig duur, dus besloten we met de bus te reizen. Samen van Brussel-Noord naar Rotterdam, alleen op de terugweg. De prijs van de rit wordt bepaald naargelang het tijdstip, heb ik de indruk. Voor de ene rit betaalde ik 9 euro, voor de andere 13,50 euro. Voor die prijs geraakte ik er met de trein niet eens … Nu, de bus is niet echt mijn favoriete transportmiddel. Maar reizen met de Flixbus vond ik wel aangenaam. Je zit op je gemak, er is een toilet en er is zelfs wifi. Alle basisbehoeften zijn vervuld! Moeha.

Volgend bericht
Vorig bericht

19 reacties op “Mocht ik in Rotterdam wonen …

 1. Ik ga dit weekend voor het eerst naar Rotterdam. Met de (gewone) trein 🙂 . Ik ga er een workshop volgen van een halve dag en besloot er ineens een lang weekend van te maken. Ben benieuwd en na je foto’s nog meer!

   1. Awel nee, ik heb dat nog eens goed bestudeerd: als je gewoon een enkele rit Antwerpen-Rotterdam neemt, kost dat minstens 22 euro zag ik. Maar als je heen en weer gaat in een weekend ( ik vertrok vrijdag en kwam zondag terug) kost dat maar 15 euro per rit! Da’s toch te betalen, niet?

 2. Gezellig hoor 🙂 En jij had dus geen problemen met de ov-chipkaart, waar je altijd zoveel over hoort dat toeristen het moeilijk vinden? Nouja, misschien scheelt het dat je een buur bent 😉

 3. Waw, die gloed op uw haar in die foto!

  Je geeft mij een heel ander – en veel beter – beeld van Rotterdam. Ben er zelf jaren geleden een halve dag geweest toen we met een architectuuruitstap in de buurt waren, maar ik miste toen wat sfeer precies. En vuilbakken! Man, wij hebben toen moeten zoeken om een stom papiertje te kunnen weggooien… En ja, als dat is wat je je van een stad herinnert, dan heeft ze toch niet echt een goede indruk achtergelaten 😉 Maar blijkbaar hebben wij toen pech gehad of zaten we niet in de leuke delen van de stad, want wat ik hier bij jou lees, geeft wél goesting om er nog eens naartoe te gaan.

  En inderdaad: hoera voor de flix- en fernbussen van deze wereld! Dit weekend kruip ik er ook weer op eentje richting Bologna, zo veel goedkoper dan de trein!

Reageer