Mijn vestje uit 1 meter stof

Het eerste naaisel uit ‘De geknipte outfit met 1 meter stof‘ (klik voor mijn review van het boek!) is een feit. Sinds een paar weken geleden al hoor. Maar je weet wat ze zeggen: soms duurt foto’s van je naaisel (laten) nemen langer dan het naaien zelf.
P1180222

En hoe is het mij bevallen, het maken van een outfit met 1 meter stof? Geweldig aangenaam! Ik liet me opmeten, knipte het patroon, naaide, paste en oordeelde dat het goed zat. Precies zoals ik gehoopt had. Zonder gesukkel, zonder gevloek.
P1180223

Stofje? Een resterend metertje zwarte tweedehandsstof.

Aanvankelijk was het plan om dit vestje te maken uit het fantastische Cloud 9-1000 Cranes Cerulean (google dat maar eens als je het nog niet kende!), maar vriendin Evy, a.k.a. persoonlijke styliste (die ik af en toe gehoorzaam), zag dat niet helemaal goed komen. Bummer! Maar ook: gelukkig maar! Cloud 9-stofjes hebben namelijk niet de standaardstofbreedte (110 cm i.p.v. 140 cm).

Ik ben echt blij met mijn vestje. Helemaal wat ik zocht: een luchtig kledingstuk met lange mouwen, draagbaar in mijn vrije tijd én deftig genoeg voor op het werk. En ik kan er zelfs de vogeltjesdans mee doen. Als ik dat zou willen.
vogeltjesdans

Patroon L uit De geknipte outfit met 1 meter stof, de variatie met rits, zonder kraag (want kragen zijn echt niet mijn ding) en uiteindelijk toch ook gewoon maar zonder zakken
Stof: tweedehandsje van 3 euro, eerder gebruikt voor mijn kokerrok

Volgend bericht
Vorig bericht

18 reacties op “Mijn vestje uit 1 meter stof

  1. inderdaad tijdloos en het past u al gegoten. Mooi mooi! En ja, de cloud 9 stof is ook erg mooi, maar een vestje dat bij alles past kan ook wel handig zijn! (dat is meer tegen mijzelf, ik koop altijd felle kleurtjes, maar bij vestjes is dat nou niet zo'n super idee, soms wordt ik een kleurboek.)

  2. Amai, dat is mooi geworden! Hele mooie neklijn! Spijtig van dat ene foutje in het patroon, ik zou dat dan al gelijk aan de kant gegooid hebben want ik heb daar absoluut geen inzicht in! Maar bij u is't allemaal in de plooi (ha, letterlijk!) gevallen zo te zien 🙂 Chique dinges!

Reageer