Mijn Tijdloze toppers

Ik ben weer vergeten mijn top 3 door te geven voor De Tijdloze, maar uiteindelijk had ik toch niet echt kunnen kiezen. Daarom deel ik hier even wat muziek waar ik zot van ben, om verschillende redenen.

tijdloze-2015

Een beetje harder

Chop Suey van System of a down. Als ik nog niet op de dansvloer stond, krijgt ge mij er hiermee wel op. Zot worden en al!

Bullet with Butterfly Wings van The Smashing Pumpkins. In mijn tienerjaren was ik hevige fan van The Smashing Pumpkins, en ik blijf ze als bijna-dertiger (oké, 27er) wreed goed vinden.

Kashmir van Led Zeppelin, de beste band ooit, daarover gaan we niet discussiëren.

Een beetje zachter

Cowgirl in the sand van Neil Young, want ik vind het gitaarwerk magistraal.

Hero of the Day van Metallica (van op de S&M cd!). Kippenvel, van begin tot eind.

Teenage Riot van Sonic Youth, omdat Sonic Youth de beste band is na The Smashing Pumpkins.

Debaser van Pixies, omdat iets van de Pixies nooit mag ontbreken.

Belgisch en de max

Suds & Soda van dEUS, daarom.

Strange Entity van Oscar and the Wolf, ook daarom.

Papaoutai van Stromae, omdat hij echt een maestro is.

Een beetje jonger

Radioactive van Kings of Leon, omdat ik al fan van van de Kings sinds hun eerste cd, Youth and Young Manhood. Ik weet niet goed of ik Radioactive hun allerbeste nummer vind, maar ik kan gewoon ECHT niet kiezen.

Walk van Foo Fighters, omdat … Dave Grohl.

 

Vrouwen

Coin Operated Boy van The Dresden Dolls, omdat er van Amanda Palmer een serieuze hoek af is, and I love that!

You’ve Got the Love (en zowat alle andere muziek) van Florence and the Machine omdat Florence een beetje zot is en ik hou van zotte vrouwen. Ze heeft een geweldige stem, dat helpt.

The Magic van Joan As Police Woman. Ik heb maar één cd van Joan, maar ik vind hem Zo Goed (The Deep Field).

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Mijn Tijdloze toppers

    1. Sorry voor de teleurstelling! (Belgen die naar de radiozender Studio Brussel luisteren zullen door de titel alleen al wel geweten hebben dat het over muziek ging, daar heb ik niet aan gedacht voor de Nederlandse lezers…)

      Ik plan wel een top 5 (of meer?) van boeken die ik in 2015 gelezen heb, als dat een troost kan zijn. Een top van Tijdloze boeken, dat zou ik niet kunnen. Ik heb daarvoor ook nog niet genoeg gelezen, heb ik het gevoel.

  1. I like your style, girl 🙂 Helemaal mijn smaak! Ik vind het ook ieder jaar weer zoooooooo moeilijk om er slechts 3 uit te kiezen. Ik geloof dat ik dit jaar Foo Fighters met Everlong op 1 had, Smashing Pumpkins met Disarm op 2 en Florence and the machine met Queen of peace op 3(de nummering maakte voor mij in feite niet uit, maar zo heb ik ze ingediend alleszins).

    1. Nice! Everlong & Disarm hadden er hier ook kunnen staan, i.p.v. Walk & Bullet with Butterfly Wings. Zie, ik blijf onbeslist, haha. Ik kijk er zo naar uit om naar De Tijdloze te luisteren!

  2. Fijn lijstje! Helemaal mijn smaak. Ik ben ook vergeten te stemmen, maar stiekem is het ook veel te lastig om 3 nummers te kiezen. Bij mij staat Foo Fighters op 1 denk ik, al kan ik dan weer geen favoriet nummer kiezen. Te moeilijk.

  3. ’t Is dat ik dringend in mijn bed moet kruipen of ik zou blijven luisteren. Je post staat alleszins opgeslagen om morgen de rest te beluisteren, want het is allemaal helemaal mijn ding. Sommigen (alleen al die eerste twee) waren al weer veel te lang geleden! En eeuwige hartjes voor Led Zeppelin!

Reageer