Mijn tien favoriete herinneringen van 2015

De laatste twee weken van 2015 waren vol van lezen-lezen-lezen om nog een puntje van de Verbeelding Book Challenge te kunnen doorstrepen en kerstbezoekjes waarbij ik lekker maar niet zot veel at en vooral ook genoot van het gezelschap. Ik hield me in de overblijvende vrije tijd bezig met breien met Netflixserie Grace & Frankie op de achtergrond. En oh ja, met werken! Geen kerstvakantie behalve 24 en 31 december, dus veel tijd om even stil te staan bij het voorbije jaar was er nog niet echt. Maar nu dus wel, voor de laatste keer. In tegenstelling tot vorig jaar doe ik dat niet aan de hand van mijn 10 favoriete foto’s van het jaar, omdat ik bitter weinig foto’s nam, wel aan de hand van mijn 10 favoriete herinneringen, met hier en daar een foto, voor de weinige gevallen waarvan ik fotografisch bewijs heb.

Citytrippen in Oost-Europa + Sziget

Het was de eerste keer dat we écht op reis gingen, zonder ouders, voor langer dan een weekendje én verder dan de Ardennen. Ik heb daar enorm deugd van gehad en plan nog altijd om daarover uitgebreider te bloggen, maar het komt er maar niet van. Sziget, het festival in hartje Boedapest, was ook een geweldige (misschien niet once-in-a-lifetime) belevenis.

P1230992

Het Plan voor Het Huis

Het nieuwe plan van de nieuwe architecten is geweldig. Ons huis wordt nog cooler en praktischer dan we ons ooit hadden kunnen inbeelden, en wij zijn klaar om eraan te beginnen. (oké, we zoeken nog een aannemer die het houtskelet wil optrekken – details!)

Emma, elke keer dat ik haar zag

Ik zie mijn nichtje zo graag, dus voor elke keer dat ik haar zag ben ik dankbaar.

emma-grace-jurk-recht-emma-mona-gratis-patroon

Alle boeken die ik heb gelezen

Ik heb nog nooit zoveel gelezen als afgelopen jaar. Ik heb daar serieus van genoten. (Wie het miste: ik deelde mijn top 8 van de boeken die ik in 2015 las.) Dat ik daarvoor tijd heb kunnen vinden, daar ben ik dus wreed content om.

Alle dingen die ik heb genaaid/gebreid/gehaakt

Op vlak van naaien, breien, haken etc. had ik het gevoel dat ik niet zo heel actief was geweest, maar de collage van alles wat er op de blog verscheen toont wel aan dat ik toch redelijk wat gemaakt heb, en daar ben ik blij om. Daarnaast maakte ik ook nog redelijk wat andere (grotere en kleinere) dingen die niet op de blog geraakten. Productief dus, ja, ook op dat vlak.

De blogbrunch met Kelly en co

(Ik citeer mezelf:) Want echt, het was plezant om de blogsters achter de blogs (beter) te leren kennen. Ik vind het vaak wel wat spannend, zo’n ontmoetingen met vrouwen die ik nog nooit in ’t echt gezien of echt gesproken heb en dus eigenlijk nauwelijks ken. Maar dat klikt, gelijk vanzelf, heb ik al gemerkt. Zo erg dat de cameramannen ons meermaals het zwijgen moesten opleggen.

blogbrunch- #boostyourpositivity

Nieuwe job

Een job die ik nu enkele maanden doe, en (bijna, ik ben ook maar een mens) dagelijks met zo veel goesting. Ik ben intussen weer gewend aan het voltijds werken, heb mijn ritme gevonden, heb – opnieuw! – toffe collega’s, kan redelijk wat bijleren en haal voldoening uit mijn job. Af en toe moet ik op verplaatsing en die afwisseling is ook wreed plezant.

KAT_0812

Alle dates met vrienden, onder andere het weekendje Ardennen

We hebben niet zo zot veel vrienden (ahum, ik ga zelfs vaak alleen naar evenementen omdat geen enkele van mijn weinige vriendinnen mee kan), en we zien ze niet allemaal even vaak, maar ik kan wel zeggen: we hebben goeie vrienden, en ik geniet er altijd zo van om ze rond mij te hebben. Melig, maar waar.

Eind juni gingen we een weekendje naar de Ardennen met vrienden. Het was kort, maar zo krachtig dat ik er nog lang van heb nagenoten. (Dikke merci aan E. & A.!)

vegetarische-barbecue-sfeer

De verhuis naar het nieuwe appartement

We woonden op redelijk wat verschillende plaatsen de laatste twee jaar. Ik heb het eens voor mezelf opgelijst, want ik geraakte zelf in de war:

 • maart 2014: verhuis van huurhuis naar gekocht huis / camping
 • augustus 2014: verhuis naar huis van een vriendin
 • oktober 2014: verhuis naar appartement 1
 • november 2015: verhuis naar appartement 2

Ik leid jullie misschien wel nog virtueel rond in het nieuwe appartement, maar geloof mij: verhuizen naar deze nieuwe plek is de tweede beste beslissing van het jaar gebleken (na ‘veranderen van architect’) én het verhuizen zelf was plezant dankzij de – zeer welkome – hulp van – jup, alweer – goeie vrienden.

bokalen

De aankoop van mijn Vitamix

Ja, wreed materialistisch lijk ik wel door dit op te sommen als goeie herinnering van het jaar. Maar het is gewoon zo. In mei reed ik naar Vloesberg voor een smoothieworkshop én voor de aankoop van een Vitamix in het winkeltje De Groene Dag (ik wil daarover sindsdien een soort van review schrijven, maar ook dat is er nog niet van gekomen), de blender die al jaren op mijn verlanglijstje stond. Ik reed toen naar huis met een gigantische glimlach en ik ben zelfs efkes aan de kant moeten gaan omdat ik aan het bleiten was van contentement en het nogal gevaarlijk is om te rijden als ge door uw tranen de weg niet meer zo goed ziet. Heuglijke dag, jawel.

Een degelijke foto van de Vitamix heb ik nog niet, maar wel van mijn eerste portie smeuïge Vitamix-choco.

vitamix choco

Rest mij, na deze laatste terugblik op 2015, enkel nog te zeggen wat ik op Instagram al zei: ??✨ Proost op een nieuw jaar! Ik wens iedereen veel liefde, vrolijke vrienden, een goeie gezondheid en genoeg tijd om te doen waar ge goesting in hebt. ?

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Mijn tien favoriete herinneringen van 2015

 1. Leuk overzicht! En materialistisch is dat niet, he, als je zo veel geniet hebt van die Vitamix (en je het als laatste puntje zet). 🙂
  Je zei hier (of op IG of Facebook?) dat jullie voor een BEN-huis gingen. Is dat nog steeds zo eigenlijk, of hoe zien jullie dat met de nieuwe architect? Deel jullie plannen maar eens dus. 🙂

 2. Niks mis met weinig vrienden hebben. Beter weinig écht goede vrienden, dan een hoop ‘kennissen’. Bij ons net hetzelfde.
  Een fantastisch jaar, dat is nu wel zeker. Ik hoop dat 2016 nog fantastischer zal zijn.

 3. Mooie herinneringen, zowel “kleintjes” als grote! En dat ziet er inderdaad een toffe werkbende uit!

  En ik klikte nog eens door naar je Instagram: hoera voor de goedgekeurde vergunning (al meteen eentje voor in de lijst schone-herinneringen-van-2016 😉

Reageer