Mijn tien favoriete foto’s van 2016

22 januari en ik blik nog terug op 2016. Oeps. Maar hé, beter laat dan dat ik zo’n fijne blogtraditie doorbreek. Tien favoriete foto’s kiezen, da’s niet eenvoudig. Ik scrolde door mijn Instagramfoto’s en selecteerde de foto’s die eruit sprongen, zo ongeveer per maand. Daarna filterde ik nog wat, want ja, er sprongen er meer dan tien uit. En dan zijn er nog zo veel momenten die niet op foto vastgelegd werden, die, mocht ik er wel een foto genomen van hebben, wel genomineerd zouden worden voor de titel ‘favoriete foto’.

In het bewogen jaar dat 2016 voor mij was (behalve op vlak van verhuizen, want hé, we verhuisden eens niet, in tegenstelling tot 2014 en 2015!), promoveer ik deze tien foto’s tot mijn favoriete foto’s van het jaar …


We kochten onze eerste diepvriezer, voor 26 euro + een heel pak ecocheques, en dat zorgde voor een paar kookzondagen, waar we nog maanden van konden nagenieten. Eigenlijk zouden we wachten tot we in ons eigen huis woonden om een diepvriezer te kopen, maar kijk, de diepvriesnood was hoog.

Throwback naar gisteren, toen ik zat te genieten van het zonnetje. ☀️?

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op


Chilling in het zonnetje, dat heb ik vaak gedaan, op mijn matrasje aan de achterdeur.


In maart ging ik op naaiweekend, een weekend dat nog lang bleef nazinderen.

Gisteren profiteerden we er ook al van: de eerste barbecue van het jaar. ? Vrienden met een tuin = nog steeds de max.

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op


De eerste barbecue van héél veel die nog zouden volgen. In een weekend zijn we zelfs eens naar drie barbecuefeestjes geweest. Heerlijk.


Op 10 mei startten na lang wachten eindelijk de werken op ons stukje grond.

De oogst! ❤️❤️❤️

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op


We gingen ook biologische aardbeien plukken. Heerlijke namiddag was dat, want we plukten met z’n tweetjes zo’n vijf kilo aardbeien, deelden een paar porties uit en verwerkten de rest samen.


Paardrijden, mijn lang leven in mijne jongen tijd, dus het was plezant om het nog eens te doen.


Zeker niet de beste foto van augustus, deze (ik vond de voor-foto bijvoorbeeld al technisch mooier), maar wel een foto waar ik nog altijd blij van word. Hoe minder single-use-plastic in mijn frigo (en huis), hoe contenter dit groene meisje is!

? + ??? = ? #KellyInChicago #lincolnpark #chicago

Een foto die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op


Chicago. Jongens toch, wat een life changing trip, dat.

Favorietje gewoon omdat ik dit zo’n fijn plekje vind, waar ik elke dag van geniet, met de naaimachine altijd paraat en kaartjes en bokaaltjes in het zicht. (#bokaaltjesliefde! ♥)

En ja, dan nog eentje van in ons huis, want dat huis, da’s een plek waar we de laatste maanden van 2016 heel wat vrije tijd doorbrachten en waar we al ZO VEEL fijne momenten hebben meegemaakt.

In 2016 gebeurde er dan wel iets dat mij enigszins overhoop heeft gehaald, maar deze tien favoriete foto’s tonen – gelukkig – dat er ook veel mooie momenten en meer dan voldoende verblijdingen waren. Oef. Benieuwd naar meer jaaroverzichtjes in foto’s? Check mijn favoriete foto’s van 2014 en van 2015.
Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “Mijn tien favoriete foto’s van 2016

  1. Van deze tien zijn mijn favorieten nummer twee en nummer zeven, omdat je er zo gelukkig uit ziet. Hopelijk geeft 2017 je nog honderden van dat soort momentjes 🙂

  2. Zalig … terugblikken en dankbaar zijn voor wat is geweest – en dan met de glimlach vooruitkijken naar wat komen mag. Je blijft inspireren Kelly. Ik ben enkele weken gestart met het volgen van je blogposts en ben daar zoooo blij om.

  3. Tijd om je posts te lezen heb ik niet altijd, maar je foto’s op instagram weten me altijd te prikkelen!
    Ook voor mezelf hoort het naaiweekend bij de top 10 van 2016. Wat een eer dat die foto een plaatsje kreeg! Aftellen maar tot de volgende editie en ondertussen nog veel fijne en inspirerende momenten beleven.

  4. Ik word zo vrolijk van deze foto. Had bijna bij elke de reactie “hoera voor verse groenten en fruit” en “oh, hoera voor naaiweekends en paardrijden” en “hoera voor bouwen” en “hoera voor reizen en Chicago”! 🙂
    Maar uiteindelijk ga ik toch vooral voor “hoera voor de rust die de tweede foto uitstraalt”; dat je die in 2017 maar veel mag voelen!

  5. Hier word ik nu blij van se, omdat ik zie dat jij van al deze dingen zo genoten hebt 🙂 Dat doet mij eraan denken, ik heb ook voor het eerst in een paar jaar nog geen foto overzicht gemaakt van 2016, terwijl ik dat ook zo fijn vind om te doen. Merci voor de schop onder de kont!

Reageer