Mijn tien favoriete foto’s van 2014

Ik ving een stokje, naar mij geslingerd door Mieke. Ze vroeg me om mijn tien favoriete foto’s van 2014 te delen, 10 foto’s die mijn 2014 samenvatten. Justina Maria Louisa lanceerde het onlangs en intussen gooien we het in het rond, hier in Blogland.In chronologische volgorde deel ik dus graag enkele topmomentopnames van 2014. Kort samengevat: 2014 was een jaar vol rozengeur en maneschijn. Er waren natuurlijk ook een paar minder aangename gebeurtenissen en momenten (we verhuisden dit jaar bijvoorbeeld drie keer, dat was wel wat gedoe), maar ik heb geen enkele reden tot klagen. Hoe graag ik dat ook zou willen. Verhuizen is wel een beetje een gedoe, maar hé, luxeprobleem!

Genieten deed ik van…

P1170728

Het samentuinen in de eerste maanden van het jaar. Ergens in mei stopten we ermee, maar we gingen wel een paar keer en ik genoot van het gewroet, dat van mezelf en dat van de anderen.

huis-vuil

In maart verhuisden we, een beetje holderdebolder ongepland, naar ons huis dat we in december 2013 kochten. Enkele fijne maanden volgden. Ik zat veel in de tuin en trok me zo weinig mogelijk aan van het afval dat me omringde. Ons eigen huis, helemaal van ons. Dat voelde een beetje zotjes, in het begin.

2014-mei-camping

Eind mei gingen we naar de meest Hollandsche camping ooit. Maar het was plezant, want de compagnie was goed. Veel gelachen, tot bleitens toe, als ik het me goed herinner.

In juni vierden we de geboorte van mijn nichtje. Het schoonste kind ter wereld, uiteraard.

Ik genoot ook van de kookkunsten van Stefan. Twee elektrische plaatjes, da’s niet echt ideaal. Maar wij, fans van simpel leven, konden dat goed managen.

juni

In juni verscheen ook mijn boek. Na maanden wachten. Contentement alom!

P1200579

In augustus gingen we drie daagjes weg voor een ongepland blitzuitstapje naar Duitsland en een geplande minivakantie naar L’Escargot.

Anne-Meyer-Fotografie-1

Iets later waren we weer weg, naar het festivalletje La Truite Magique, eerste bezoek, maar hopelijk niet het laatste. Zo’n gezellige, magische plek! We sliepen in de auto omdat we geen zin hadden om een tent te kopen/lenen en op te zetten. De ochtenden waren zalig rustig, daar op een parking (= weide) in de Ardennen, ver genoeg van de festivalcamping.

In september verhuisden we opnieuw, naar het appartement waar we nu – nog altijd! – wonen, maar ging ik ook op naaiweekend. Zalig aan zee, dat was het.

Na het boek volgde een resem leuke ontmoetingen, onder andere op de Boekenbeurs, waar ik ontroerd werd door nogal wat lieve woorden.

Fieke, Kathleen en Ruimtevisser, welke zijn jullie tien favoriete foto’s van 2014?

Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Mijn tien favoriete foto’s van 2014

  1. Amai, een paar van uw foto's stralen voor mij echt rust en contentement uit! Ik snak daar zo naar nu: zonneke, niks doen, lekker eten, wat wandelen,…
    En merci voor het stokje. Ik hoopte al dat ik zou 'mogen' meedoen, het voelt een beetje als bij turnen vroeger: zal ik 'wel' gekozen worden?… 😉

Reageer