Mijn Tas: Wiske I voor mama

Ik heb weer eventjes de tassenmaakgoesting te pakken. Na Rosalie volgden al snel plannen voor andere tassen uit het boek Mijn Tas. Stof voor nummer drie ligt al klaar, maar hier nog even nummer twee: Wiske I voor de jarige mama.

mijn-tas-wiske-cloud9-fabrics
Het patroon lag snel vast, naar de stoffen moest ik eventjes zoeken. Beperkte voorraad, weetjewel. Gelukkig heb ik een lijstje van mijn stoffenvoorraad, waar ik het pauwenstofje zag staan. Dat was niet mee verhuisd, dus hoera voor het lijstje dat mij helpt herinneren welke stofjes ik gekocht heb!

Waarom de pauwenveren? Omdat ik zo fier ben op mijn mama. Ze is zo’n sterke vrouw, die de afgelopen tijd al hard heeft moeten vechten. Zo’n tas zal niet helpen in haar strijd, maar ik hoop dat ze wel af en toe glimlacht als ze naar de tas kijkt.
mijn-tas-wiske-cloud9-fabrics-2


De zijkanten zijn stukjes van een oude, vroeger graag gedragen broek van mij. De kleuren op de foto hiernaast zijn totaal fout, excusi. Het was een H&M-jeansbroek, zoals zoveel kledingstukken uit mijn kleerkast vroeger van H&M kwamen. Het was ook een broek die in feite altijd te groot is geweest. Maar ze was zo zacht en ik kocht ze. Later verfde ik ze rood. Want rood is toffer dan blauw, nietwaar?Sinds een paar jaar lag de jeans op de Recykleerstapel, het is te zeggen, sinds het moment dat ik ontdekt heb dat breed uitlopende broekspijpen mij nog kleiner doen lijken. Ahum. Ik ben dus blij dat ik ze heb kunnen recykleren, en dat er een stukje van mij in een tas voor mijn mama zit.

 

mijn-tas-wiske-cloud9-fabrics-boven

Het maakproces verliep alweer heel vlotjes dankzij de duidelijke uitleg (en het feit dat tassen zo gemakkelijk te maken zijn uiteraard). Alleen zou ik de volgende keer iets dikkere stof gebruiken voor de handvaten. Ook de bodem kwam niet helemaal uit, maar dat ligt wellicht aan mijn onkunde en maakte uiteindelijk voor het eindresultaat weinig verschil. Hoeraatjes voor Elisanna en Fynn!
mijn-tas-wiske-cloud9-fabrics-bodem

mijn-tas-wiske-cloud9-fabrics-zijkant

Materiaal: Of a Feather – Indigo van Cloud 9 Fabrics van bij Georgette, grijze voering en handgrepen van de Kringwinkel en rode jeans uit een oude broek.
Patroon:
Mijn Tas

Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “Mijn Tas: Wiske I voor mama

  1. Een lijstje van je stoffenvoorraad? Waarom heb ik daar nog niet aan gedacht? Moet ik dringend eens aan beginnen, want ik zie toch vaak dingen over het hoofd in die berg 😉 Dankjewel voor de tip!
    Leuk tastje zeg! Staat ook op mijn to-do lijstje, samen met nog wat andere modelletjes uit het boek.. Mooie stofjeskcombinatie, en wat zit er een prachtige betekenis achter!

Reageer