Materiaal gezocht en gevonden!

Ik had draad nodig. En olie voor mijn machine. En een blinde rits, voor als ik eindelijk eens een rokje maak. Dat kocht ik nieuw.
Maar om mijn fietstocht nog wat meer de moeite te laten zijn, ging ik ook naar de Oxfam. Daar kocht ik het uiterst linkse stofke. Niet omdat ik het zo heel erg mooi vind, wel omdat ik daar wel keukenhanddoeken in voelde, u weet, voor ‘mijnen uitzet’ he. En een fles sinaasappelsap, want dat is enorm lekker, en het zit in een glazen statiegeldfles en dat vind ik fantastisch. 
De andere stofkes komen van De Kringwinkel. Ik vond niet direct mijn goesting tussen de vele stofkes met motiefjes, daarom zijn het dus drie ‘saaie’ effen lappen geworden. Het rood is trouwens in werkelijkheid niet zo fel als op de foto…
Ik vond ook biaisband en ritsen.
En knoopjes…
Valt het op dat ik van groen hou?
En als laatste vond ik nog dit…
Haha, dat kon ik niet laten liggen, gewoon omdat het zo grappig is 🙂 Ik weet nog niet waarop ik het zal naaien, maar dat ziet u dan nog wel, ooit…
Alles wat u ziet op de voorgaande foto’s kocht ik voor € 11,79. Ik betaalde meer voor de 3 nieuwe dingen… Een raad dus voor de Doe-Het-Zelf-dames die het nog niet wisten: vergeet de tweedehandswinkel niet in uw zoektocht naar stoffen en ander materiaal!
Trouwens, bij het binnenkomen in De Kringwinkel zag ik een reeks groene boeken met gouden letters liggen. Ja, die van de reeks die ook bij mama nog ligt. En waarvan ik de titel Feestelijk Eten Thuis zal gebruiken voor mijn eigenste kookboek. Maar in deze stapel lagen ook nog de titels Gezond en Verantwoord Koken en, ja, zelfs De Vegetarische Keuken. Ik twijfelde nog om ze te kopen, maar dan zou ik ze waarschijnlijk toch niet durven beplakken…
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Materiaal gezocht en gevonden!

 1. Als ik met een dergelijke buit (meestal dolgelukkig of op z'n minst enthousiast) thuiskom, zegt mijne pa altijd "da ge zo content kunt zijn me wa stof en knopen". 😀

  leuke dingetjes heb je daar, ik heb ongeveer dezelfde groene knopen (zo die grootste, echt mooi!) en effen stofjes komen altijd van pas hé! 🙂

 2. Bwa, ik vrees ervoor, dat die boeken nog bruikbaar zijn. Er stonden nu al verschillende exemplaren (dus min of meer volledige reeksen) in de Kringwinkel te koop, en ik vermoed dat dat boeken zijn die daar laaaaang kunnen staan… Maar dat komt natuurlijk omdat ikzelf zo kieskeurig ben wat kookboeken betreft 😉

 3. Hi, wat leuk dat je me volgt!
  Ik ga dit blog ook even doorspitten 😉
  Mijn favoriete kleur is trouwens ook groen:) (misschien had je dat ook al gemerkt aan mijn blog, haha)
  Groetjes Soraya

Reageer