Louise

“Wil jij voor Louise een tas maken, met haar naam erop?”, fluisterde hij in mijn oor. Pretoogjes. Want zijn vriendin is gemakkelijk nieuwsgierig. “Niets zeggen he!”, zei hij nog. Ons geheimpje. Zij kneep haar ogen dicht, fronste, glimlachte. Hij knipoogde.

Louise is 2,5 jaar. De kaboutertas flitste door mijn hoofd. Dus ging ik opnieuw voor een Menina (edit: niet de originele grootte, maar 150%). Een snellere versie, zonder paspel (al wilde ik eigenlijk wel een restje witte paspel verwerken, maar in de haast vergat ik hem …). Ook de hengsels deed ik anders omdat ik die van mijn vorige Menina niet zo geslaagd vond.

Resultaat: een eenvoudig tasje voor Louise.

louise-menina

louise-flock

Ik gebruikte zelfs eens bijpassend garen. Want weet je, tot voor kort had ik enkel zwart en wit naaigaren. Meer kleuren vond ik niet nodig. Maar onlangs kocht ik toch eens andere kleurtjes. Grijs en rood. Maar daarbij blijft het! (tenzij voor bestellingen met zeer specifieke eisen ;))

louise-hengsel

louise

Waarmee ik wél miserie ondervond bij dit naaisel: mijn strijkijzer. Tot enkele maanden geleden gebruikte ik een oude(rwetse) strijkbout (wel op elektriciteit, niet met stoom of andere moderne opties). Tot ik een moderner ijzer kreeg. Een tombolaprijs van een familielid. Zij had al een strijkijzer, dus het ding stond in de kast, als reserve.

Wel, het ding is de naam strijkijzer nauwelijks waard. Boecht, jong! (= rommel, zeg!) De vlieseline kwam al snel weer los, hopelijk blijft de flockfolie hangen … Voorlopig mag de oude bout dus weer van stal.

louise-bodem

Materialen

Biostofje Swedish Forest van Monaluna + rode tweedehandsstof + gekregen gele voering + restje gekregen tafelkleed te versteviging van de bodem + nieuwe flockfolie en vlieseline.

Patroon

Menina van eloleo

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Louise

Reageer