Little Black Dress in een halfuurtje

Een kwartiertje denken, vijf minuten knippen en tien minuten overlocken. Zoveel tijd had ik ongeveer nodig om mijn Little Black Dress te maken. Aanleiding? Een trouwfeest. Maar ook: een rest tricot die lag te verstoffen én nood om een vervanger te naaien voor een serieus versleten tweedehands zwart kleedje.

express-dress-origineel1

Ik maakte mijn zwart express-kleedje direct nadat ik mijn scheidsrechtershirtje had afgewerkt. Een beetje om de kleine mislukking weg te naaien, dus. Maar ook omdat ik in een goeie vibe was, want technisch was die top nogal perfect. Dus hop, gauw nog een halfuurtje erbovenop. Deze keer wel met flatterend resultaat. Zwart, da’s (bijna) altijd bingo, hé.

express-dress-origineel4

Instagram-volgers kwamen haar al op kapstok tegen. Een “vormloze vod op de kapstok”, zo beschreef ik haar. Maar wél “geweldig flatterend op mijn lijf”. Vind ik, hé. Ik hou immers nogal van zo’n gedrapeerde hals. Ook achteraan is ze lichtelijk gedrapeerd, gewoon omdat dat net zo uitkwam met de hoeveelheid stof die ik nog had.

express-dress-origineel-kapstok

express-dress-origineel3

De mouwtjes zijn niet omgezoomd, de onderste rand is de zelfkant van de stof. Ik mat niets, maar drapeerde de stukken gewoon even rond mij om te zien of het enigszins goed zou komen. Het kwartiertje denkwerk was dus in feite weinig denken, maar vooral wat passen en rond mijn lijf houden. Geen hoge Kunst, maar dat hoeft ook niet altijd. Vind ik alweer, hé.

express-dress-origineel-achterkant

Met een koordje, gered van het containerpark, als riempje draag ik haar het liefste, maar zonder kan ook nog wel. Het enige wat ik er misschien nog aan verander, is de lengte. Een beetje korter, gewoon omdat dat beter uitkomt voor mijn eigen kortheid.

express-dress-origineel2

Oh ja, dit kleedje, intussen favorietje van het moment, bestaat uit drie rechthoeken. Haaa, de voldoening van eenvoudige, draagbare naaisels, daar kan een mens van opkikkeren!

express-dress-origineel-delen

Volgend bericht
Vorig bericht

37 reacties op “Little Black Dress in een halfuurtje

  1. Mooie kleedjes als dit doen mij denken om misschien ook eens te leren naaien. Zeker als ik zie dat dat dan blijkbaar maar uit drie rechthoeken komt (al snap ik begod niet hoe je dat voor elkaar gekregen hebt)!

Reageer