De tas van Annelies: Lili in black & gold (and some silver and brown)

Toen ik mezelf een paar weken geleden het boek De tas van Annelies cadeau deed, wist ik niet goed welke tas ik eerst wilde maken. Er staan veel toffe modellen in, daar niet van, maar ik had zelf geen tas nodig. Waarom ik dat boek dan zonodig wilde? Het is het eerste boek van een van mijn favoriete blogsters sinds jaren, Annelies van De Zuster Van. De afwerking van haar tassen is altijd indrukwekkend perfect, waardoor de tassen eruitzien alsof je ze in de betere boetiek zou kunnen kopen. Ik lees haar blog ook gewoon graag en ze neemt mooie foto’s, dus voilà, dat boek van haar wilde ik ook graag.

de-tas-van-annelies-lili-boodschappentas-groot

Intussen kocht ik fournituren voor 4 tasmodellen, maar ik begon met de gemakkelijkste: Lili, de boodschappentas. Ze is heel eenvoudig, dus ik dacht, de stoffen mogen wel wat opvallen. Ik dacht ook aan Annelies’ woorden over het gebruik van gewone katoentjes voor tassen: gebruik ze niet tenzij het niet anders kan. Toen ik pagina’s 17 en 18 las, heb ik mezelf even voor het hoofd geslagen. Want ja, natuurlijk zijn dunne katoentjes niet echt stevig genoeg voor een tas. Dat lijkt zo logisch, maar al jaren gebruik ik stoffen die eigenlijk voor minder duurzame tassen zorgen.

de-tas-van-annelies-lili-gordijnen

Met dat advies in gedachten keek ik eens naar mijn stoffenkast. Stevige(re) stoffen had ik welzeker, in de vorm van resten gordijnstof, gekregen van een naaister die de stoffen zou weggegooid hebben. Perfecte stoffen, waarvan sommige lappen meer dan groot genoeg voor nog veel grotere tassen dan deze grote Lili.

de-tas-van-annelies-lili-gerecykleerd

Ik hoop nu alleen dat die rivetten dat gewicht lang kunnen dragen. Ze lijken zo klein en zwak, of ligt het aan mij?

de-tas-van-annelies-lili-rivetten

De binnenzak en voering haalde ik ook uit de stapel gordijnresten, maar dan de beige lapjes.

de-tas-van-annelies-lili-binnenzakje

Ik vind ze zelf wreed geslaagd, ook al zou de stofkeuze niet mijn eerste keuze zijn voor een tas voor mezelf. Ze oogt wat chique voor een 27-jarige die nog radslag doet als ze gras tussen haar tenen voelt, nietwaar?

de-tas-van-annelies-lili-boodschappentas
Rivetten en tassenband

Pand42

Stoffen

Resten gordijnstof van een andere naaister

Patroon

De tas van Annelies

Ik denk er trouwens over het boek De tas van Annelies te reviewen. Zeg eens, wat zouden jullie hierover willen weten?

 

(Door de verhuis van mijn blog zijn alle reacties op dit bericht verloren gegaan.)
Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “De tas van Annelies: Lili in black & gold (and some silver and brown)

Reageer