La Maison Victor: mijn Venue Top

Haaaa, die Venue Top! Ze stond al sinds ik de eerste La Maison Victor kocht hoog op mijn naaiplanning, maar je kent dat … vrije tijd en prioriteiten, hé! Ik wil niet tellen hoe veel maanden er zaten tussen ‘het patroon is geknipt’ en ‘de blouse zit in elkaar’ en daarna nog eens ‘de knopen staan eraan’. Maar gelukkig kan ik zeggen dat ik het nog liever draag dan ik gehoopt had, dus ehm … we vergeten die lange bevalling gewoon, goed?

Het stofje is een tweedehands lapje dat ik eerder gebruikte voor een ander bloesje, eentje uit Little Miss Y.’s Homemade Wardrobe. Dat bloesje heb ik onlangs naar De Kringwinkel gebracht, net als een heleboel andere kleding die ik niet meer droeg. Het spande nog altijd ter hoogte van mijn borsten. Ouwch. Ik besloot dan maar met redelijk wat pijn in het hart om er afstand van te nemen. Vanwaar die pijn? Ja, dat stofje, hé! Zo’n gezellig, luchtig stofje! In een kleur die volgens het kleuradvies dat ik onlangs kreeg goed bij mij past én die ik ook zelf graag zie!

Gelukkig had ik dus nog meer dan genoeg stof over om een nieuw bloesje te maken. Een heel ander model, losser en met langere mouwen en zonder opstaande kraag (wat ik nog altijd het mooiste vind) en oh ja, met een blinde knoopsgatsluiting. ZO COOL. Stefan was geweldig onder de indruk dat ik dat kon. Ik haalde mijn schouders eerst maar wat op, want ja, ik had gewoon de uitleg gevolgd. Maar hij heeft gelijk: eigenlijk is het best wel de moeite dat ik dat kan. Ge zou dat soms nog vergeten, dat ge weleens fier moogt zijn op uzelf.

Bon, verder heb ik daar weinig over te zeggen. Ik draag het heel graag. De uitleg was ook wreed duidelijk. Ik heb enkel een extra knoopsgat gemaakt in het optreklusje van de mouw. Ik heb namelijk korte armen* en anders kwam het niet mooi uit. (* en korte benen en een kort bovenlijf, ja, eigenlijk ben ik gewoon volledig kort, en toch heb ik verder niets moeten aanpassen) Voor herhaling vatbaar, dus. Ooit, want uiteraard heb ik eerst nog honderd-en-een andere projecten.

Die muur op de achtergrond? Die krijgt ooit wel een likje verf. Let daar dus maar niet te veel op, oké?

PATROON

La Maison Victor 1, winter 2013-2014, de Venue Top – ook apart verkrijgbaar

MATERIALEN

De stof is een tweedehands – oorspronkelijk beige – lap die ik verfde met eco-textielverf (daarover later meer!). De knoopjes komen uit de Kringwinkel.

Volgend bericht
Vorig bericht

37 reacties op “La Maison Victor: mijn Venue Top

 1. Waw, dit is een heel mooi bloesje! Staat ook al lang op mijn to-sew lijstje, maar als ik jouw exemplaar zo zie dan moet ik dit dringend eens bovenaan mijn lijstje plaatsen 🙂

  En wat de muur betreft, ik vind die best wel mooi zo, met het hout van de trap en het vele groen er voor :-).

 2. Ik moet straks in de naailes beginnen met een bloes maken en ben overal aan het uitkijken voor modellen. Deze vind ik ook mooi. Het wordt lastig kiezen straks…
  En ik deel de mening van hierboven i.v.m. de muur.

 3. Heel mooi! Echt sjiek.
  Maak jij soms ook dingen op bestelling? Of enkel voor vrienden/familie? (Zoals ik hier al eens las).
  En: hebben jullie muren laten bepleisteren? Of zijn ze allemaal ‘bloot’ gebleven 🙂

  1. Dank je wel! Ik zou zo graag ‘ja!’ antwoorden op je vraag, maar ik heb daar momenteel geen tijd voor. Als dat ooit wel het geval is en ik wel op bestelling begin te werken, zal ik het hier zeker laten weten 🙂

   Nope, geen echte bepleistering! De stenen muren blijven bloot – behalve dus nog een laagje witte verf – en de houtskeletwanden, waarvan de afwerkingsplaten Fermacellplaten zijn, gaan we afwerken met finisher (een zeer dun afwerkingslaagje) en wellicht ook een gedeelte met leem. Ooit 🙂

 4. Mooi zeg! Ik dacht al meteen dat ik het stofje nog bij jou had gezien! Nog veel plezier met je bloes, ik ben de laatste tijd ook meer into ‘losjes zitten’ … Lekker veel bewegingsvrijheid en ook goed verhullend 🙂

  1. Merci, merci!! 🙂
   En ja, mooi is ze best wel, maar NOG mooier als ook de voegen wit zijn, vind ik. Hier en daar zijn er al stukken muur wit geverfd en echt, dan ziet het er nog mooier uit!

 5. Heel erg mooi! Dit is ook het patroon waar ik verliefd op werd toen ik enkele jaren terug in frankrijk (!) kennis maakte met la maison victor. Helaas ook nog steeds niet gemaakt dus ik snap die lange bevalling wel?

  1. Ja, superjammer inderdaad! 🙁 Ik hoop dat iemand anders het met plezier zal dragen. En die muur mag er inderdaad wel nog zijn, maar toch vind ik ze mooier als ze volledig wit is geverfd 🙂

 6. Wat straal je op die eerste foto, zo fijn om zien! Ik word er zelf op slag vrolijk van.

  (en ik lees hier al zo lang mee en toch – of net daardoor- vind ik het nog altijd een beetje grappig om jou met pumps te zien – het staat je hoor, maar ik herinner me nog vroegere berichten van geen kleedjes en zo)

  1. Oh, zo’n fijne reactie! Merci! En ook zo leuk dat je hier al zo lang meeleest én je zo’n berichten nog herinnert! Ik snap je reactie volledig, want ik denk ook soms, als ik mezelf zie staan in de spiegel, ‘ziet mij, zeg, en vroeger moest ik niet weten van kleedjes / pumps / make-up / andere meisjesdingen!’ Maar kijk, ik straal nog altijd, zelfs met pumps, haha 😀

 7. Mooie stof! Het geeft precies zo’n beetje een kleurschakering. Heel speciaal. 🙂 Jammer dat je het andere bloesje weg moest doen. Maar deze lijkt me wel de ideale vervanger.

 8. Wat een mooie bloes. Die ziet er echt heerlijk uit om te dragen. Volgens mij is “ooit” één van de vaakst gebruikte woorden bij creatievelingen. Bij boekenwormen trouwens ook. Ooit ga ik al die creatieve ideetjes van me uitwerken. Net zoals ik evengoed ooit al mijn ongelezen boeken gelezen ga hebben. 🙂

Reageer