Kunstwerkje van een achtjarige

Ik maakte heel lang geleden eens dit ding:

Het is nooit afgeraakt, want ik vind de kleuren niet zo mooi. Bovendien weet ik er nog altijd geen bestemming voor, dus ja, het presseert niet om verder afgewerkt te worden… En ik had ook ofwel de stof niet zo kort mogen afknippen, ofwel eerst de cirkel naaien en dan pas de pailletjes en pareltjes eraan zetten. Ach ja. 
Mijn stiefzusje van acht vond het echter wél heel mooi, en omdat we wel vaker knutselen in het weekend (de kindjes zelf noemen het ‘een kunstwerkje maken’), vroeg ze me enkele weken geleden ‘of zij dat ook niet zou kunnen’. En hoera, na enkele weekends is het afgeraakt! Daarmee zijn er enkele honderden pareltjes uit de vuilbak gered – ik heb eens een volle zak gekregen van een meisje dat ooit juweeltjes maakte, en anders zou haar mama ze hebben weggegooid!
Ze weet nog niet goed wat ze ermee zal doen, boven haar bed hangen of ergens aan laten zetten door mij (een tasje of een mandje of weetikveel)… 
Ik denk alleszins dat ik het mijne eens weer los zal maken, dat onding! 😉 
Volgend bericht
Vorig bericht

Een reactie op “Kunstwerkje van een achtjarige

Reageer