Kookschort en EVA

Mama kwam vandaag thuis met een felgroene kookschort, die van Synergie, het brood van Sonja Kimpen. Voor mij. Niet gekocht, meegekregen van op haar werk (bakkerij-slagerij). Nu heb ik niks tegen Sonja Kimpen, noch tegen haar brood, noch tegen groen an sich (zeker niet! > zie blognaam), maar ik wilde zelf een kookschort maken, ah ja, want ik leer naaien en ik heb een heleboel heeeeel veel mooiere stofjes dan dat opvallende (en ook wel saaie) groen liggen.
Ik kan er natuurlijk een laagje over naaien. Misschien.

Veel leuker nieuws: mijn eerste officiële EVA Magazine zat vandaag in de brievenbus. Hoera! Ik heb het enkel nog maar kunnen doorbladeren, want ja, er moet aan een thesis gearbeitet worden, maar amai, ben ik blij dat ik toch de knoop heb doorgehakt en EVA-lid ben geworden! Een tijdschrift naar mijn hart: enkel interessant ogende artikels, en na mijn ervaring met vorige EVA Magazines (eens van op het EVA-kantoor meegekregen toen ik mijn Dikke Vegetariër ging afhalen, en ook gekregen na de lezing met J.S. Foer) blijken ze inderdaad zeer boeiend te zijn, verleidelijke recepten, gepaste reclame (niet te veel, niet storend, niet irritant), redelijk sobere opmaak (wat goed is! ik hou niet van blitsend en flitsend en fluo en glitter en zo), de categorie ‘Flashback’ = een bladzijde uit de “Vegetarische Bode” van 1929, grappig, dat taalgebruik, die oude spelling (ergerlik, vegetariese voeding, ethiese overtuiging, finansiële redenen…) en veel meer leuks!

Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Kookschort en EVA

Reageer