#kookboekweek met The Oh She Glows Cookbook

In een week tijd minstens 3 recepten uit een zelf gekozen kookboek maken, moeilijk is dat niet als ik The Oh She Glows Cookbook kies. Spoiler alert: deze blogpost bevat slechte foodfoto’s! Staar je niet blind op mijn late-avond- of vroege-ochtendfoto’s, want de recepten zijn echt wel zo hard de kookmoeite waard.

kookboekweek

Op maandag had ik een halve dag verlof (niet dat dat veel uitmaakt, want ik maakte alles na zes uur) en maakte ik:

 • magical chia seed jam (chiazaadconfituur, op basis van frambozen, te lekker!)
 • 10-spice vegetable soup with cashew cream
 • 10-spice blend (de kruidenmengeling voor in de soep)
 • maple-cinnamon apple & pear baked oatmeal (dit maak ik regelmatig want het is HET LEKKERSTE ONTBIJT en ik maak telkens 6 porties tegelijk, dus 6 ontbijt-/lunchporties in één keer, ideaal voor drukke werkweken)

chiazaad-confituur

soep oh she glows gebakken havermout

Dinsdagavond maakte ik

 • raw pumpkin-maple pie with baked oat crust. Dat is: pompoentaart met een bodem van haver, dadel en noten met een crème van cashewnoten, pompoenpuree, kokosolie en stroop. Ik had het recept niet op voorhand gelezen en las dus terwijl alle ingrediënten al gemengd waren, dat de taart moest ingevroren worden. Oeps, want we hebben geen diepvriezer. Ik kruiste vingers en tenen dat de koelte van de koelkast zou volstaan om de taart stijf te krijgen. Het was oké. En qua smaak? De beste pompoentaart die ik ooit gegeten heb.
 • … en aten we nog meer soep. Ik heb er geen enkel probleem mee om twee dagen na elkaar hetzelfde te eten, nog minder als het heel erg lekker is.

pompoentaart oh she glows

Woensdagavond kwam er geen OSG-gerecht op tafel. Ik maakte de übersimpele aubergine-tomatenovenschotel die ik de twee vorige weken ook al maakte, omdat ik er zot van ben. Stefan trouwens ook, en geen beetje.

aubergine-tomatenschotel

Donderdag besloten we, na een afspraak bij de architect, iets waarvan we altijd zo moe worden, om iets te gaan eten. Het pizzarestaurant was gesloten, dus werden het frietjes. In het frietkot waar we als tieners ook af en toe gingen. Nostalgisch eten, dus, jawel.

Vrijdag maakte ik het lentil-walnut loaf uit het Oh She Glows Cookbook. Wreed veel werk, maar hiervan kunnen we nog dagen eten. Ik had wat schrik dat dit wat zou tegenvallen, maar ik vind het echt lekker. De structuur is ook dik in orde: het werd een stevig ‘vlees’broodje, maar dan zonder vlees en zonder eieren om het boeltje bijeen te houden. Er hoort ook een sausje bij om erop te smeren, maar ik had geen zin meer om dat ook nog te maken, dus werd het ketchup/verse tomaat.

Zaterdag maakte ik pralinépuddingtaart (eigen recept), maar ook chocolate-almond brownies uit het Oh She Glows Cookbook. Die laatste konden glutenvrij, maar ik verving het rijstemeel door tarwemeel. Ook hier weer: good stuff, sooooo good stuff!

pralinépuddingtaart

Zondagavond zette ik boekweit te week zodat ik de komende dagen kon eten: raw buckwheat breakfast porridge (’t is te zeggen: rauwe boekweitpap), te pimpen met goestingskes van die ochtend. Op de foto: pap met hennepzaad, gojibessen, chiazaad, zwarte chocoladedruppels en geraspte kokos. Stevig ontbijtje. Zo stevig dat ik het in twee keer moest opeten, moeha!

raw buckwheat breakfast porridge

Eindstand: 8 recepten in een week tijd, waarvan 6 die ik voor de eerste keer maakte. Mijn eerste #kookboekweek is geslaagd! Volgende maand doe ik opnieuw mee, maar dan kies ik een kookboek dat ik veel te weinig gebruik … Want ja, ik maakte het mezelf gemakkelijk voor deze eerste editie, met een kookboek waarop ik sowieso verliefd ben. Ahum.
Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “#kookboekweek met The Oh She Glows Cookbook

 1. Wauw, nog meer redenen om dit boek bovenaan mijn wishlist te zetten :-). Ik ben benieuwd naar welk boek je de volgende keer kiest!
  Je foto’s zijn toch helemaal niet slecht?! Ik merk dat ik zelf nog heel veel moet sleutelen aan mijn smartphonefoto’s…

  1. Niet allemaal, maar sommige foto’s zijn toch niet bepaald mooi te noemen 😀
   En jaaaaa, echt, dit hoort gewoon in de kookboekencollectie van elke fan van vegan, gezond eten!

 2. Goed gedaan zeg!Ik heb heel veel kookboeken maar heb er al lang niets meer uit gekookt,weinig zin erin door omstandigheden… als je alleen moet eten heb je weinig goesting om nieuwe dingen uit te proberen,allé ik toch.

  1. Oei, ja, dat begrijp ik. Als ik voor mezelf alleen kook, blijft het ook meestal simpel. Het kunnen delen van het resultaat is inderdaad wel een belangrijke reden waarom ik zo graag kook.

 3. Oh! Amai seg, serieus je best gedaan.
  Heel inspirerend.
  Ga al zeker de 10 spice -soep en de maple – cinnamon en nog wat oatmeal opslaan om mijn menu black outs tegen te gaan.

  P.S.:Mijn kookboeken zitten nog allemaal in de verhuisdozen die klaar staan. Op 20 oktober zien ze opnieuw het licht 🙂

Reageer