Koekiemonsterpraktijken

De laatste tijd ben ik meer met koekjesmaken bezig geweest. Bij deze een paar receptjes voor plantaardige koekjes!

Cacao-cashew koekjes

Het basisrecept komt van Suzette. Mijn aanpassingen / toevoegingen:

  • 70 g rietsuiker i.p.v. 150 g bruine basterdsuiker
  • 30 g cacaopoeder (misschien is minder genoeg als je pure cacaopoeder gebruikt, ik had nu enkel het chocodrink-poeder van Oxfam staan)
  • 2 kleine handjes gevijzelde cashewnoten
  • niet echt een aanpassing, maar allez: ik gebruik bijna altijd een mengeling van witte bloem en volkoren-/spelt-/andere ‘bruine’ bloem (meer smaak, vind ik)

Havermout-kokoskoekjes

Het basisrecept komt van Fieke’s notenkoekjes. Maar ‘t is zodanig aangepast dat ik voor ‘t gemak gewoon het recept heb getypt:

koekjes

Kokoskoekjes met confituur naar keuze en kokoscrème

Deze lijken op de vorige, maar dan met olie en melk als natte ingrediënten, en niet met boter. Het recept voor de koekjes komt opnieuw van Fieke (enige aanpassing: ‘slechts’ 60 g rietsuiker, geen donkerbruine suiker), maar als vulling gebruikte ik dan enkel 100 g kokos (en dus geen pecannoten en chocolade). Dan gewoon nog confituur en kokoscrème tussen twee koekjes smeren (weer naar Fieke’s idee) en voilà, zo simpel is dat (ik vond deze koekjes trouwens de allerlekkerste!).

koekjes

(deze zijn kokoskoekjes met cashewpasta en 4-vruchtenconfituur, mmmmm)

Chocolate Chip Cookies

Het recept komt van vegforlife. Ik vond deze net iets te vettig. Maar het experimenteren is nog lang niet gedaan 🙂

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Koekiemonsterpraktijken

  1. Ziet er allemaal weer lekker uit. Ik probeerde gisteren je tip van bananen-chocolade cakejes. Ze zijn echt jummie! Dus deze ga ik ook wel een keer uittesten. Een vraagje: welk merk bakboter gebruik jij in je bakgerechten als dat erin moet?

Reageer