Knoopdoorhakdag (of 12 in 12 wordt 6 in 12): een vossenrokje!

Vandaag was knoopdoorhakdag. Belangrijke knopen, op privé en professioneel vlak, maar ook een onbelangrijke knoop: de knoop ‘wat maak ik met mijn favoriete stofje?’ Een A-lijn rokje zou het worden.

Tot ik merkte dat ik nooit een A-lijn-rokje uit mijn hoeveelheid stof zou krijgen. Tenzij de vosjes omgekeerd mochten staan. Gisterenavond dacht ik nog om de voorkant uit het vossenstofje en de achterkant uit een effen bijpassend stofje te knippen. Het plan werd vanmorgen echter afgevoerd en vervangen door roekeloos geknip. Het zou wel goed komen. Ik had nu eindelijk beslist om er een rokje van te maken, nu moest er ab-so-luut een rokje uit gemaakt worden.

En zo geschiedde. Een ander graag gedragen rokje diende als patroon. Uiteindelijk werd het een heel simpel rokje, maar ik redeneerde: zo’n stofje is op zich al schoon genoeg, dat heeft geen plooien of rimpels of paspels of andere tralalaatjes nodig.

vossenrokje-monaluna-vosjes

vossenrokje-monaluna-vosjes-outfit

(voor de duidelijkheid: mijn uitdrukking is omgekeerd evenredig met mijn contentement om het rokje)

Patroon vossenrokje

Zelf getekend op basis van een bestaand rokje

Materialen

Biologisch stofje, Monaluna – Foxy Too
Een band uit een oud t-shirtje
En zo zorgde mijn tweede echte dag verlof van het jaar ervoor dat ik eindelijk nog eens iets van mijn 12 in 12-lijstje schrapte. Feest!

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Knoopdoorhakdag (of 12 in 12 wordt 6 in 12): een vossenrokje!

Reageer